Nuffnang

Monday, June 27, 2011

Zoo Negara...

Monday Bluesss...mood mengarang pun tak berapa nak ada...weekend pun moody...moody sebab...takyah la cite biar la org tertentu je yg tau...krg klu cite kt sini menyebuk lak nyamuk2 yg baca....kecoh saya dunia huhuhuhu....

Ok la jom cerita psl g zoo sabtu lps...lps sign report card danish...danish klu dh janji cfrm dia tuntut sampai dpt.....

Mula2 sampai trs naik tram...sbb mls nak jalan jauh...tram stop kt kawasan singa & harimau...duduk la brapa lama kt situ nanti dh bosan boleh naik blk mana2 tram yg berhenti...


Sedap je Cipan ni tido...mcm dah mati pun ada...sama tak 2 atas dgn 2 bawah tu kekekeke...

Ada cite pasal sign board ni...tu sbb aku snap...tiba2 sampai kawasan buaya danish bgth " kan btl danish ckp buaya pun menangis"... jenuh aku perhati sekor2 buaya dlm kolam tu takde lak ropa mcm menangis....aku tanya " mana ada buaya nangis pun"...sekali danish tjk sign board tu whahahaha tergelak aku......org yg buat sign board ni pun satu...letak la muka buaya tgh marah ke...ni tak menangis...tak macho langsung buaya menangis kekeke......

Tegak je bear ni berdiri...masa ni staff zoo nak bg mkn.....srnk tgk gelagat bear ni berebut ambik makanan....

Pukul 3pm trs pegi tgk animal show......

Abis animal show masuk akuarium....semua jenis ikan ada...tp kebanyakkannya ikan sungai....dalam kawasan akuarium diorg lukis ala2 kawasan sungai...best..sejuk je dgn bunyi air lagi....

Sebelum blk pegi lagi sekali kawasan gajah & zirafah...sebelum tu dah lalu naik tram tp tak leh turun....danish ni semua binatang dia takut...knapa ntah takut tgk gajah tutup telinga...bukan ada bunyi mercun pun...sekecik2 sampai la sebesar2 binatang dia takut....tgk dari jauh je...abis tu buat apa la beria ajak g zoo kalau dah tak berani....ini namanya takut2 berani...wpun takut tp tetap nak tgk gak...

Paling best tgk danish kt tmpt ular...melompat2 geli tp terpaksa ikut ibu dgn ayah gak....bila dia dah tak sanggup sgt terpaksa ajak ibu keluar juga kekeke......


5 comments:

ieda said...

akak pernah ke zoo negara nie tapi huhuhu x seindah yg di kata .. masa pergi tuu banyak binatang yg tidur dan hampir x banyak binatang sebenarnya .. yg hanya meriah gajah dan ziraf je .huuh anak2 semua kecewa .. penat je dik ! ..

Alida Ali said...

Skrg rasanya dh ok skt kak..sulu pegi tak best gak..tp kali ni semua byr mahal...

gee ryder said...

seronok yer danish??

ingat nak bawak aqeel gi zoo gak...tak pernah pegi lagi..

zatil said...

Hi alida :)
Aah, kami pun baru pergi Zoo cuti sekolah ari tu..n betul lah mcm mahal jer kan..nak naik buggy tu pun kena bayor :)

Tp ok lah sikit environment Zoo ni banding dulu..Kak eida boleh datang visit lg sekali..:)

Alida Ali said...

Gee : kalau aqeel suka haiwan sesuai la bawa...tp klu tak minat nanti penat je dia jln lama2...panas juga sana...

Zatil : haah skrg byk perubahan....kak ieda kena bw bdk2 tu g lagi sekali kot...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Award Dari Eynda

Award Dari Eynda

Anniversary Giveaway...

Anniversary Giveaway...

GA Contest 1st GA Bday Riena & Ibu...

GA Contest 1st GA Bday Riena & Ibu...