Nuffnang

Sunday, June 26, 2011

Report Card...

Salam hari ahad...

Hari ni mesti ramai kuar jln2 atau soping....mcm aku ahad adalah hari rehat kat umah...masa ni nak masak,kemas umah & gosok baju...rehat apanya... penat lagi adalah.....

Smlm kena pegi sekolah agama danish utk sign report card.....selamat ustazah baik bagi juga danish jawab exam wpun exam dah lepas....minggu lps baru danish abis buat exam.....

Kami keluar umah pun lambat juga...dlm kul 10am....igtkan ramai org tp sekolah agama dah kurang org...maybe juga org lain semua dtg awal.....so takde la menunggu lama sangat...

Alang2 dah dtg sekolah agama kebetulan sekolah kebangsaan pun buat masa yang sama...kami pegi juga la sekolah kebangsaan wpun danish tak amik exam ari tu...sekurang2nya boleh tanya cikgu mcm mana perangai & pencapaian danish kat dlm kelas....

Sekolah kebangsaan still ramai lagi org....ye la brapa ribu kan murid...siap kena ambil no giliran lagi....danish matematik dia takde masalah sgt cuma BM mmg aku dah tau dia ada problem skt...skrg tgh suruh dia usaha lbh kuat utk lancarkan pembacaan.....setiap malam mmg paksa dia membaca wpun sekejap.....

Kptsn exam sekolah agama seperti yg aku sedia maklum...mmg tak target pun dia dpt A semua....janji kptsn setiap paper tak terlalu trk ok dah.....dpt 70 markah ke atas ok la utk budak yg malas belajar kekeke...lagipun sebulan dia tertinggal tak boleh nak ckp apa....

Hati aku still terkilan danish x dpt nak amik mid term exam kt sekolah kebangsaan.....harap periksa hujung thn nanti takde masalah masa nak exam mcm ari tu...

3 comments:

~~zAnAfAhMi~~ said...

ada juga sekolah agama, anak akak tahun dpn baru nak sekolah....
sekolah kafa separuh jln sb jauh dari rumah..

ieda said...

alhamdulillah .. janji anak2 x mengecewakan kita dikk .. bagus danish :)

Alida Ali said...

Kak Zana : knapa tak sekolah factor jauh ke dari umah kak...

Kak ieda : Harapnya sampai bila tak mgecewakan kita...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Award Dari Eynda

Award Dari Eynda

Anniversary Giveaway...

Anniversary Giveaway...

GA Contest 1st GA Bday Riena & Ibu...

GA Contest 1st GA Bday Riena & Ibu...