Nuffnang

Wednesday, May 6, 2015

Bali 2015 : Day 2 - Kintamani Volcano, Luwak Kopi


Masih lagi kisah hari kedua...

Perjalanan diteruskan untuk naik ke Kintamani...dimana terdapatnya gunung berapi...perjalanan yang jauh ambil masa dalam 2 jam...penat duduk lama dalam van...budak2 dah bising kenapa tak sampai-sampai..jalan pun ikut jalan lama jalan kampung...memang la tak boleh bawa laju...


Sebelum sampai Kintamani kita akan jumpa race terrace ni..tp tak singgah pun..lalu je...huhuhu sedih betul..semua tempat diorg malas nak turun...baik duduk hotel je...selamat sempat snap dari dalam van...


Akhirnya sampai juga di puncak..udara mmg segar dengan sejuk...tambah masa sampai tgh hujan renyai...sementara lunch kami tgk permandangan yang indah ni...

Gunung berapinya jauh..sayup2 je nampak..x mcm dekat bandung sampai terasa bahang panasnya lava tu...

Lunch kat sini buffet..so boleh la nak mkn dekat mana2...takde had...seorang 100rp...makan la apa yang korang nak...berebut juga org duduk dekat luar ni...tp sebab masa kami sampai hujan so kami mkn dekat dalam je la...

Duduk sini dalam 2 jam..sempat la solat jamak semua sekali...baru la trn balik...

Terus pergi ke tempat pembuatan kopi luwak...dapat la tgk mcm mana process dari tupai tu mkn sampai keluarkan balik...nmpk la perbezaan kopi dari tahi musang tu dengan kopi biasa...

Kami dijamu dengan pelbagai jenis air kopi..ada juga tea..semua ini free..siap boleh refill lagi kalau tak cukup...tapi kopi luwak kena byr ye..segelas 50rp...agak mahal juga harga dia..sbb kopi luwak adalah kopi yang terpilih & terbaik..aku tak minum pun..tengok je la diorg minum hehehe....

Aku paling suka kopi kelapa ni...patut la member office kirim..rupanya mmg sedap...so sesiapa nak beli serbuk kopi semua ada dikebun ni...dekat luar mcm tak jumpa pun kopi-kopi ni..selamat dah beli awal-awal..

Beria-ia diorg ni minum..bercawan-cawan tambah....lepas abis kat sini terus balik hotel...malam tak larat nak keluar dinner so call room service je la...boleh thn makanan dekat cafe hotel Holiday Inn ni...yang penting halal...



No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Award Dari Eynda

Award Dari Eynda

Anniversary Giveaway...

Anniversary Giveaway...

GA Contest 1st GA Bday Riena & Ibu...

GA Contest 1st GA Bday Riena & Ibu...