Nuffnang

Wednesday, May 11, 2011

Jakarta-Bandung'11: Shopping Time....

Keesokkan harinya..hari ke-2 di Jakarta...kami bgn awal utk ke Taman Safari bogor....

Tp sblm tu harus la bfast dulu isi perut bg kenyang dulu...lps tu bagi kami meneruskan perjalanan...apa yg aku jangka mcm thn lps terjadi...mmg macet gila la nak naik ke Puncak....Pak Gunawan ckp setiap sabtu ahad mmg terlalu macet sbb org indonesi sendiri bercuti ke sana...

Tengok pic ni pun aku dah tertekan..so kena pikir yg bijak sebelum terjebat dgn lebih dasat lg....daripada bazir masa nak harung macet ni kami tukar plan...

Yeayy kami menukar arah ke Bandung...bgs gak dpt Pak Gunawan ni....kami cuma ckp nak g FO je..sepatutnya hanya dekat Bogor...tp dia bg cadangan pergi ke Bandung trs...lagipun dia mmg asal org Bandung...apa lagi mcm org ngantuk di sorong bantal la..mmg itu yg aku hajati dari dulu pergi FO kt Bandung...

Wpun perjalanan lbh dari 3 jam tp kami enjoy....perjalanan jauh pun tak terasa...

Permandangan yg sungguh cantik....laluan keretapi melintasi bukit2.....padi bukit pun byk ditanam disepanjang jln ke Bandung....

First FO yg di singgah....tak igt lak nama FO ni...maybe sbb kurang glemer....Pak Gunawan ni bgs sgt...wpun masa terhad dia plan mmg tip top...dlm masa 7 jam semua FO kt Jln Dago,Jln Riau & Jln Setiabudi kami pegi...masa yg di tetapkan mmg ngam2 je...

Antara FO yg aku masuk...byk lagi tp tak smpt nak berposing sbb sebuk tgk barang...mmg gila la bila sampai sini....hilang rasa penat semua wpun berjalan lama....yg ada dlm otak semua kedai nak masuk....

Akhir sekali pegi rumah mode..wpun masa hanya ada 1 jam je kami tak kisah...mcm org hilang arah tgk barang dlm rumah mode ni...byk dh aku aim kalu pegi lagi sekali nanti....pestime pegi ni byk tak tahu lagi..so takleh bajet...

Muka puas ati soping wpun masa terhad....ini pun dah penuh van...belum pegi Tanah Abang lagi...so tunggu esoknya pulak apa yg terjadi...

Ok sambung lagi...jgn muntah ye baca n3 kali ni sbb mmg byk...


5 comments:

ieda said...

wah2 nie musti banyak memborong nie .. akak lak tgk teruja :))

dikk nampak kurus lahh dlm pic tuu :)

Alida Ali said...

Memang best tambah lagi kt bandung FO...akak tgk teruja saya lagi la gila kt sana...dah terbayang2 nak pegi lg...

Kurus ke kak..tgh usaha utk kurskan badan ni...

zatil said...

Wahhh Alida...jelesnye tgk soping2...puas hati..mmg slalu sgt baca review pasal bandung ni, tp belum sempat lagi sampai..huhuhu..

N my frens klu pegi pun x bwk anak2..coz sat gi sian kat diorg je penat mengekor kita bersopink..:)

Alida Ali said...

Mmg best zatil wajib pegi sana...bawa anak mcm kecian diorg penat..kecuali time soping tinggalkan dgn bapak atau penjaga kt hotel..org laki pun bkn suka sgt soping ni hehehe...

Alida Ali said...

Mmg best kalau bandung tp klu bawa anak mcm kecian lak penat...klu bawa juga kena la tinggalkan dgn bapak kt hotel...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Award Dari Eynda

Award Dari Eynda

Anniversary Giveaway...

Anniversary Giveaway...

GA Contest 1st GA Bday Riena & Ibu...

GA Contest 1st GA Bday Riena & Ibu...