Nuffnang

Tuesday, November 18, 2014

Padang-Bukit Tinggi : Istana Minangkabau


 Destinasi terakhir sebelum turun ke Padang....


Singgah di Istana Pagaruyung...cantik Istana ni...Pak Ardi cakap ini yang dibina baru..baru siap awal tahun ni..yang lama dulu dah terbakar....kami pun oooo kan je la...


Bergambar kenangan depan Istana Pagaruyung...walaupun panas membara...tahankan je la sekejap nak bergambar punya pasal...berpeluh pun berpeluh la..


Ini la tempat penyimpanan padi..sebelum terbakar tempat padi ni terletak dekat Istana...kemudian diorg jauhkan takut kejadian terbakar berulang lagi so tempat ni akan terselamat...

 Keadaan dalam Istana..mmg colorful..berwarna warni sungguh...Istana ni 3 tingkat..jenuh gak nak memanjat tangga sampai keatas...maklum la muatan berat hehehe..

Permandangan dari tingkat 2...belakang tu ada dapur..kami tak pergi pun melawat..malas la lagi pun panas...tempat sejarah semua malas kan hehehe..
 Wawa beli gambar yang diorg printkan..melayang la juga duit wawa RM10..ok la tu buat kenangan...

Gambar terakhir utk percutian di Padang-Bukit Tinggi...

Lepas tu terus turun ke Padang...sampai Padang pun dah petang sangat...Pak Ardi bawa kami pusaing-pusing bandar Padang..tak ada la apa sgt pun...citer pasal Siti Nurbaya..boleh la google kalau nak tahu kisah dia...mls nak citer panjang...

Sebelum checkin di Bunda Hotel kami dinner siap-siap..so mlm boleh terus rehat..


1 comment:

IRDI TOUR BANDUNG said...

Assalamu’alaikum, salam sejahtera Tuan / Puan yang IRDI TOUR BANDUNG selalu kami rindukan atas kedatangannya Tuan /Puan ke kota kami di Bandung. Seiiring dengan kesehatan yang baik dan kesejahteraan dan yang selalu dimurahkan rizky nya Amiin…. Irdi Tour Bandung hanya sekedar ingin menginfokan promosi promosi yang tersedia di Irdi, mengenai bercuti di kota kesayangan Tuan / puan yang selalu dikunjungi saat weekend. Irdi Tour Bandung menyediakan Kereta Transportasi selama bercuti di Bandung atau Jakarta. Untuk info info lengkap tentang Irdi mengenai promosi percutian di Bandung bisa lihat blog Irdi :
http://sewakeretamurahpelancong.blogspot.com/
JOM JOM ke Bandung bersama Irdi, dijamin Muraaaah dan puas ^_^
Kepuasan Tuan / Puan adalah kebanggaan Irdi… ;-)
Dijamin Irdi bagi harga sangat Muraaaah dan pelayanan yang sangat baik..

Contact Person :
Mobile Phone : +6281322167717
WhatsApp : +6281214741600
+6281220477335
Facebook : - Irdi Tour Bandung & Irdi Wati

Jika ada sumur di ladang boleh kita menumpang mandi jika ada waktu yang luang bisa kita berjumpa lagi mohon maaf kalau ada kata kata Irdi yang tidak berkenan.
Irdi Tour Bandung tunggu yah kedatangan Tuan / Puan ke Bandung..
Wassalam..wr.wb..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Award Dari Eynda

Award Dari Eynda

Anniversary Giveaway...

Anniversary Giveaway...

GA Contest 1st GA Bday Riena & Ibu...

GA Contest 1st GA Bday Riena & Ibu...