Nuffnang

Thursday, May 7, 2015

Bali 2015 : Day 3 - Turtle Island & Uluwatu Temple...


Hari ketiga mcm biasa trn breakfast dulu...kami berdua je..sbb en.suami jenis tak mkn pagi..so jimat la tak perlu nak bayar extra utk breakfast.. 


Budak ni tak habis-habis main COC...seronok la dia sebab setiap bilik ada Wifi sendiri...setiap bilik lain2 password wifi...

Ini la van yang bawa kami sepanjang 4 hari dia Bali...luas van ni sbb 13 seater...

Kali ni kami dibawa ke Nusa Dua..agak jauh dari Pantai Kuta...sini pun banyak pantai juga...so pagi tu kami buat aktiviti dilaut pula...

Mula2 mcm malas nak buat aktiviti air ni..semua budak-budak tak bawa baju xtra...so pikir punya pikir kita naik glass boat je la lepas tu pergi turtle island..1 boat kena caj 1juta rupiah....

 Ibu & danish...selamat ombak tak kuat..so tak ada la terhentak2 and pening..

Naik glass boat ni dia akan berhenti kat satu kawasan yang banyak ikan...so kita boleh tgk ikan melalui cermin kaca ni...tp sayang sgt..air tak jernih...so tak berapa nampak dengan jelas..budak2 seronok la sbb boleh bg ikan makan...


My small happy family

 
Budak2 je masuk dalam tgk turle dgn haiwan2 lain..kami yg tua-tua duduk luar...malas nak masuk apa la sgt setakat tgk penyu je hehehe....

 So ibu ayah ambil kesempatan berposing je la kat luar..


Dah puas budak-budak tgk turtle jom la kita balik ke boat...meredah air laut sampai ke boat ...aku pulak pakai skirt..adoii la jenuh nak memanjat boat..

 Kemudian pak supir bawa kami ke sini.. Pantai Pandawa...rasanya mcm tempat baru...





Subhanallah..cantik sgt ciptaan yang maha esa...terpegun kami masa mula-mula sampai...air laut yg cantik kebiru-biruan....nak mandi panas terik..so tgk dari jauh je la...

Kemudian kami ke Uluwatu Temple...panas terik jgn ckp la....nak buka mata pun tak boleh besar-besar....so sekejap je kami disini..bergambar cepat-cepat trs keluar...

Jalan keluar dia agak jauh juga...kawasan ni banyak monyet..so kena berhati-hati..monyet-monyet dekat sini terlalu cekap...sempat dia ambil cermin mata hitam MIL..slmt cermin mata murah baru beli...kalau cermin mata asal menangis la...

Disebab panas terik sgt...budak-budak semua dah tak nak singgah mana-mana..semua nak blk hotel mandi kolam...so trus la balik...tp sebelum balik hotel kami singgah soping dulu...pak supir dropkan kami dia pekan kuta...ada 1 mall nama mall tu Matahari...

Tak ada menarik pun..better lagi shopping dekat Agung Bali..lagi murah-murah...sempat la hari kedua tu aku borong soping dekat Agung Bali....




Dekat Matahari ni aku berkenan kain mcm songket ni..ntah kenapa tak beli...bila tgk gambar ni menyesal tak sudah huhuhu...


1 comment:

IRDI TOUR BANDUNG said...

Assalamu’alaikum, salam sejahtera Tuan / Puan yang IRDI TOUR BANDUNG selalu kami rindukan atas kedatangannya Tuan /Puan ke kota kami di Bandung. Seiiring dengan kesehatan yang baik dan kesejahteraan dan yang selalu dimurahkan rizky nya Amiin…. Irdi Tour Bandung hanya sekedar ingin menginfokan promosi promosi yang tersedia di Irdi, mengenai bercuti di kota kesayangan Tuan / puan yang selalu dikunjungi saat weekend. Irdi Tour Bandung menyediakan Kereta Transportasi selama bercuti di Bandung atau Jakarta. Untuk info info lengkap tentang Irdi mengenai promosi percutian di Bandung bisa lihat blog Irdi :
http://sewakeretamurahpelancong.blogspot.com/
JOM JOM ke Bandung bersama Irdi, dijamin Muraaaah dan puas ^_^
Kepuasan Tuan / Puan adalah kebanggaan Irdi… ;-)
Dijamin Irdi bagi harga sangat Muraaaah dan pelayanan yang sangat baik..

Contact Person :
Mobile Phone : +6281322167717
WhatsApp : +6281214741600
+6281220477335
Facebook : - Irdi Tour Bandung & Irdi Wati

Jika ada sumur di ladang boleh kita menumpang mandi jika ada waktu yang luang bisa kita berjumpa lagi mohon maaf kalau ada kata kata Irdi yang tidak berkenan.
Irdi Tour Bandung tunggu yah kedatangan Tuan / Puan ke Bandung..
Wassalam..wr.wb..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Award Dari Eynda

Award Dari Eynda

Anniversary Giveaway...

Anniversary Giveaway...

GA Contest 1st GA Bday Riena & Ibu...

GA Contest 1st GA Bday Riena & Ibu...