Nuffnang

Tuesday, June 8, 2010

Kota Kinabalu'10 ( Day 3)

Sekejap je rasa masa berlalu....tup2 dah hari ke 3 iaitu hari terakhir di KK....hari ke 3 semua bgn lambat sebab penat mendaki gunung kinabalu semlm hehe....aku still takleh bgn lambat...mata ni still terjaga cepat juga....mati kutu aku tak tahu nak buat apa.....kalau dekat rumah boleh la juga buat keje rumah....akhirnya dpt idea hehe over tau idea lagi...ideanya adalah kemas brg so nanti blk jln2 senang semua dah kemas senang terus leh check out........flight blk kul 3.45pm...so ngam2 la checkout kul 1pm trs g airport....

Pukul 9.00am kami kuar jln2 utk kali terakhir di KK...kali ni pegi Pasar Filipina...sebelum ni berpoloh2 kali lalu lalang tak smpt nak singgah....last2 hari terakhir baru pegi.....Pasar Filipina tutup cpt kul 5pm cam tu dah tutup....ni la masanya nak memborong brooch & gelang2....aku kurang skt nak pakai gelang2 bagai...mls nak pakai buka hehe...kalau boleh nak pakai terus je takyah buka2....dalam besar2 alam leh lak terjumpa sorang blogger kt pasar filipina tu...aku tak tegur segan....selalu gak baca blog dia....

1 set rantai & gelang ni huby yg belikan utk aku....tiba2 je ckp ambil la abg byr....huhu suka sayang abang hehe.....huby aku mmg suka beli benda2 cam ni tuk aku klu dia g keje luar....tp isterinya ni buka suka sgt pakai....kalau pakai pun utk kenduri atau majlis2 tertentu je....pelik la kan g office pakai cam ni....kebetulan minggu ni kenduri cousin huby...so boleh la melaram...

Ini je la barang2 yg aku borong.....sikit je kan...tak tahu nak beli apa...beli byk2 brroch bila nak pakainya.....kat ofis ni pun berlambak diorg jual brroch...tu pun beli utk buah tangan.....berbeza kan soping dekat Jakarta & KK ni.....

Masa utk ucapkan selamat tinggal Kota Kinabalu...next time maybe boleh dtg lagi...danish yg mengedik dalam flight...siap tido baring lagi tu....myampah btl aku klu dia mengedik cam tu....

6 comments:

Maharani said...

oooh....... tgk sy d pasar eh. aisey2... dah la time tu peluh2 panas kan d area sana tu.

mana la u ada masa nak tegur, i jalan pun mcm xcukup tanah. rush giler. nak g pasar pilipin (mind my spelling), nak g pasar ikan masin, nak pasar besar, nak g pasar buah, g pasar ikan. semua nak tapau. hahaha..

Alida Ali said...

yup jumpa di psr ikan masin....segan nak tegur U cun sgt hehe...mmg nampak rush sbb sambil jln sambil bercerita...

Maharani said...

hahaha... perasan jugak ada bbrp org 'pelancong' kat sana sbb tak ramai org time tu. awal pagi lagik kan.

mmg rush giler time tu. jalan sambil nak explain semua kat husband. dia kan pelancong. i kan tuan rumah. mana nak tawar2 harga ikan masin la. mana nak kira brp byk nak tapau balik. brp byk org kirim. hahaha..

xde borong ikan masin ker? xnampak dlm blog pun

Alida Ali said...

haah awal pagi masa tu sbb hari terakhir lagipun kul 3 flight blk KL...ada juga dgr cite psl ikan2....mmg dkt sgt kita masa tu....tak beli apa2 pun kt area c2...husband mls nak bawa blk hehe...

POSH76 said...

rambang mata tngk semua tu....hehe

Alida Ali said...

Hehe...kalau g lagi rambang mata kot....

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Award Dari Eynda

Award Dari Eynda

Anniversary Giveaway...

Anniversary Giveaway...

GA Contest 1st GA Bday Riena & Ibu...

GA Contest 1st GA Bday Riena & Ibu...