Nuffnang

Sunday, June 3, 2012

Bandung Trip 2012 - Trans Studio

Hari ke-3 kami ke Trans Studio(TS) pulak...mcm hari sblmnya kuar bfast kul 7pg sbb kul 8.30pg dah nak bergerak dari hotel.......


Yeayy dah sampai...tp sblm tu sempat lagi kami singgah Pasar Baru utk kali ke-2...ada yangctak puas soping masa pegi hari pertama tu...

 Semua tak sabar nak masuk TS..maklum la tempat baru buka...tiket masuk dewasa dgn kanak2 sama harga...weekend 200rph weekday 150rph....

Kat sini takde pakai gelang2 ni...kena beli kartu/kad mcm kt atas...harga kad tu 10rph....1 kad boleh kongsi 2 org...kad tu hanya utk kita beli brg atau makanan je..kiranya kat dalam tu takleh guna cash...nak beli apa2 topup kad tu dulu nanti nak beli2 diorg akan swape je...agak menyusahkan juga la....tp kalau blk ada balance boleh minta refund....kalau nak g lagi nanti simpan kad ni elok2 sbb boleh digunakan balik...so jimat la duit kad tu 10rph....ala2 kad touch & go la kalau kt Malaysia...


Dekat pintu masuk ada patung besar ni...apa ek binatang ni...katak ke?....

Lepas byr tiket dapat kad masing2 terus naik ke atas....TS ni indoor so tkde la berpanas..ala2 indoor Genting...sejuk je sbb ada ekon...tp best ke indoor Genting...kalau rasa best indoor Genting best la klu korang dtg sini...mcm aku rasa tak best je..




Ada la juga  jumpa watak2 macam elvis dll tp x ramai...tak igt lak apa nama watak2 tu.....watak filem aku kurang kenal sgt....

Tempat lain mcm teater muzikal, petrosains dan 2-3 tmpt lagi yg aku masuk...yang paling best Marvel ni...sbb ada 4D cite The Avengers...tu je yg leh bt aku teruja sikit...lain2 ride aku tk main pun...nanti klu main pening kekeke...

Kedai barang2 TS pun tak byk sgt...tak menarik mcm kt USS...sbb maybe aku dh g USS so kalau dibandingkan dgn TS ni takde apa sgt pun.....sekali pegi cukup la kot...nak g lagi mmg rasa tak berbaloi...tu aku punya pandangan je la ye..org lain maybe rasa tmpt ni best...pandangan org lain2...

Bila citer psl USS terus tak sabar nak g lagi hujung bulan ni.....tiket dah beli hotel pun dh booking....huhuhu sunggah tak sabarrrr...




5 comments:

LanaBusyBee said...

nk pi uss aaaa...kena simpan duit la mcm ni hehehe....tiket pi singapore murah je pun kan....lagipun ramai dh buat review n pengalaman kt sana, so harus mencoba ^^

Alida Ali said...

Flight g Singapore murah2...senang nak dpt..so cpt2 booking....

suhailas said...

Salam sis..trans studio tuu best tak...!!!cam happening jeee....

suhailas said...

Salam sis..trans studio tuu best tak...!!!cam happening jeee....

Alida Ali said...

Mmg happening tp x best sgt...mayb sbb baru kot...x byk benda lagi..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Award Dari Eynda

Award Dari Eynda

Anniversary Giveaway...

Anniversary Giveaway...

GA Contest 1st GA Bday Riena & Ibu...

GA Contest 1st GA Bday Riena & Ibu...