Nuffnang

Tuesday, June 8, 2010

Kota Kinabalu'10 (Day 2)

Hari ke 2 ni baru la padat aktiviti dari pagi sampai la petang......pagi2 dah kuar utk bfast....maklum la sana cerah cepat.....so mmg awal la bgn....

Lepas bfast terus ke pantai sbb si danish sebuk nak mandi laut...dari semlmnya lagi dia nak mandi...tp ptg sabtu tu hujan lebat so terpaksa la cancel...gila nak mandi hujan2 lebat tu.... danish tak senang duduk selagi tak dapat mandi....pukul 7.30am dah sampai pantai...org pun takde lagi....sapa yg nak mandi pagi2 cam tu kan....budak2 tu semua mmg tak mandi la kuar semata2 nak mandi laut punya pasal....

Habis mandi blk hotel balik....mandikan budak tu lagi sekali....dalam 10 minit trn blk sbb nak ke kundasang...aku rasa mesti receptionis tu pun pelik tgk kitaorg masuk kuar masuk kuar....sampai kundasang trs g kinabalu park...konon nak tengok gunung kinabalu....rupanya ada masa2 tertentu je boleh nampak gunung kinabalu tu....org situ ckp samada pagi atau kul 3/4 ptg baru nampak.....so jln2 je la snap2 pic apa yg patut sebelum ke kundasang.....

Sampai kundasang pegi ke Mesilau..lbh kurang mcm tmpt peranginan la...sekejap je pun sbb jalan ke dalam pun jauh yg amat.... singgah cow farm pun kami tak masuk tgk tepi2 jalan je....nak masuk rugi sbb masa perah susu kul 3pm....tp mmg ctk pemandangan kt situ mcm new zealand je....sejuk pun sejuk.....

Teruskan lagi perjalanan...kira sehari suntuk tu byk duduk dlm van je....sakit pinggang...dah la jln tak rata lbh kurang cameron highland tu.....sampai area Poring Hot Spring terus rasa bahang panas....maybe tu dah bawah bukit kot....tambah tmpt air panaskan....bahang pun rasa lain mcm .....dekat hot spring ni tak mandi pun....saje je jalan2.....danish pun tak mandi...mls aku nak siap2 dia utk mandi....kitaorg cuma rendamkan kaki je...tu pun dah rasa lega kaki....kalau dpt lagi lama lagi best kot....boleh la hilangkan sakit kaki aku....

Bila petang otw balik singgah kinabalu park lagi...dgn harapan dapat la tgk gunung kinabalu....tp hampa tak nampak muncul pun....takpe la maybe kami dtg bukan masa yg sesuai....musim hujan sbb tu kabus tebal....dpt tgk gunung2 lain pun dah cukup......sekurang2nya merasa gak ke gunung kinabalu....

Aktiviti mlm cuma mkn je area Jesselton Point.....dekat dgn jeti utk ke pulau2.....alangkan bestnya kalau dpt pegi ke salah satu pulau yg ada....masa tak mengcukupi sbb pegi 3 ari je...next time dapat pegi lagi huby dah berhajat nak ke pulau pulak.....mesti lagi best & cantik....

2 comments:

Salbiah bt Karim said...

dh balik dr kk? rugi x g pulau, sgt best dan cantik. kami ari tu pegi 1 pulau je tapi puas hati.

Alida Ali said...

dah blk...tak smpt nak g pulau lagipun g group....maybe next time...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Award Dari Eynda

Award Dari Eynda

Anniversary Giveaway...

Anniversary Giveaway...

GA Contest 1st GA Bday Riena & Ibu...

GA Contest 1st GA Bday Riena & Ibu...