Nuffnang

Thursday, February 9, 2012

Holiday Langkawi 2012 - Borong Cokelat...

Cuti panjang weekend baru2 ni kami group BFF ofis g Langkawi...1st tirp utk tahun 2012...next trip patutnya g Bandung..tp mcm aku takleh join je uwaaaa.... maybe next time pula....

Flight tiket mcm biasa la dah booking awl2 dari tahun lps lagi..tp kejap je rasa dah sampai masa utk berjimba....simpan je duit utk soping time2 holiday ni....

Kami pegi sabtu 4hb...elok pulak cuti selama 4 hari...so boleh la angkut  budak debab ni...bawa dia tmpt2 mcm ni ok la...sbb bkn nak soping sakan mcm pegi indon...tu pun dah muncong kalau kami soping...tp nak ikut kena la dgr ckp...kalau tak next time good bye je la....

Flight kami awal pagi pukul 7.30am...sampai Langkawi pukul 8.30am...awal sgtkan...lps org kete tu amik bawa g hotel bincang2 sikit & pass kunci kete terus g bfast...nak checkin tak boleh lagi terlalu awal...so apa lagi dah pukul 10am ngam2 kedai kt pekan kuah buka...jom serbuuuuuu....
See org2 tua yang xcited tgk coklat yang sungguh meriah...masing2 ambik raga isi bagi penuhkan...suka sgt mcm pesta coklat....rambang mata nak pilih...tambah2 org blm ramai lagi...lagi la best....

Terbalik lak rasanya...budak2 yang relak tak teringin pun tgk coklat2 yang byk tu...diorg amik satu yg ada mainan je pastu duduk tepi...danish ada kawan behave sikit....kalau tak byk je cekadak dia...

Aku pun main kaut je coklat2 yang berkenan...check gak list2 kiriman org...amik setiap jenis 4-5 ketul....org pun pelik...byknya aku amik...main amik je pun...tp sblm tu dh banding rege...mmg aku tau kalau coklat murah lagi kedai cina banding Haji Ismail...beza gak la sen2 pun....so kami borong di Langkawi Saga...

Rambang mata nak pilih yang mana satu...aku bukan jenis suka coklat...beli pun utk bg org je...kecuali mana yang aku suka aku beli la byk cth kinder bueno...kami saja 3-4 kotak yang besar....harga coklat pun aku rasa banding 2 thn lps pegi mcm murah...semua kurang dari harga biasa...knapa pulak dlm semua harga barang naik tp coklat kat Langkawi boleh jatuh harga...agak pelik disitu....

Raga aku dah hampir penuh...tu pun blm habis lagi memborong...lagipun byk kiriman org...kita bukan la utk aku semua tu...

Hasil borongan hari pertama....ok la sambung next n3...panjang kalau buat sekali harung....ok bye2...

2 comments:

Mr. Z and Mrs. Z said...

mak aih..mmg byk

♥ Leily | Ummi Alya Husna ♥ said...

pegi langkawi ritu outstation ngan budak2 opis sakan borong cokelat n pinggan mangkuk..
hehehe, siap mintak tolong staf laki lg tlg angkat barang..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Award Dari Eynda

Award Dari Eynda

Anniversary Giveaway...

Anniversary Giveaway...

GA Contest 1st GA Bday Riena & Ibu...

GA Contest 1st GA Bday Riena & Ibu...