Nuffnang

Tuesday, August 18, 2015

Cuti-Cuti Bandung 2015- Day 1...


Assalamualaikum...

Lama dah x update..mcm biasa mood nak menaip kat blog ni dah tak ada..ini pun rasa mcm sayang tak kongsi dalam blog ni..untuk baca sendiri juga satu masa nanti.

Cerita Bandung ni dah lama sangat bulan May hari tu...Walaupun dah lama nak kongsi juga dalam blog ni..kenangan tu...

Kami beli tiket mcm biasa la awal setahun..baru la dapat murah..tak silap masa beli tak sampai pun RM200. Standard tiket kami beli mesti below dari RM200...murahkan..mana nak dapat...


Trip kali ni ada 2 group...1 group turun Bandung, 1 group lagi turun Jakarta...yang Jakarta ni semua beli kemudian....Aku bertiga saja yang direct flight ke Bandung..masa penerbangan lebih kurang je...flight Ke Jakarta 2.55pm.. ke Bandung 3.15pm...checkin sekali...lepak2 menunggu berlepas pun sekali...tp diorg berlepas awal sikit...

Kami sampai Bandung pukul 4.15pn waktu sana....masih awal...so plan asal kami naik teksi je dari airport trs ke hotel...kebetulan pulak ada kawan jumpa kawan dia satu flight dgn kami..hotel menginap pun sama..diorg bertiga je..so alang-alang diorg ada van jemput diorg ajak kami tumpang..boleh la tolong tong-tong duit van hari pertama ni...


Kami dah booking awal-awal hotel ni melalui Agoda.com...Fave Hotel ni dalam shopping mall...tak besar sgt biasa-biasa je...berbaloi la dengan harga...Tp yang ssh ialah parking sbb hotel ni kat bahagian atas...Van kena parking dekat level parking biasa...jenuh juga nak mengangkat barang...
 


Bilik pun selesa la utk tido..kalau holiday mcm ni bukan duduk dlm bilik lama-lama pun..dari pagi sampai mlm keluar...

Lepas selesai uruskan checkin masuk bilik sekejap hantar barang...kemudian janji dgn kawan member tu utk keluar balik...kami nak shopping trs... pak supir bawa ke Rumah Kain...mmg banyak gila kain..tp harga agak mahal sikit banding Pasar Baru...Maybe juga kuantiti setiap design terhad..tp lagi satu kain yg dekat Rumah Kain ni agak besar..wpun bidang 60" still diorg potong 2 meter 2 meter.


Rambang Mata nak pilih....kat sini pun dah habis juga duit diorg memborong...

Kemudain terus balik hotel...kecian group dari Jakarta...walapun diorg sampai awal tp sbb macet gila2..so dari Jakatra ke Bandung ambil masa 7 jam..tengahmalam baru sampai...cfrm letih gila2 la diorg...




1 comment:

IRDI TOUR BANDUNG said...

Assalamu’alaikum, salam sejahtera Tuan / Puan yang IRDI TOUR BANDUNG selalu kami rindukan atas kedatangannya Tuan /Puan ke kota kami di Bandung. Seiiring dengan kesehatan yang baik dan kesejahteraan dan yang selalu dimurahkan rizky nya Amiin…. Irdi Tour Bandung hanya sekedar ingin menginfokan promosi promosi yang tersedia di Irdi, mengenai bercuti di kota kesayangan Tuan / puan yang selalu dikunjungi saat weekend. Irdi Tour Bandung menyediakan Kereta Transportasi selama bercuti di Bandung atau Jakarta. Untuk info info lengkap tentang Irdi mengenai promosi percutian di Bandung bisa lihat blog Irdi :
http://sewakeretamurahpelancong.blogspot.com/
JOM JOM ke Bandung bersama Irdi, dijamin Muraaaah dan puas ^_^
Kepuasan Tuan / Puan adalah kebanggaan Irdi… ;-)
Dijamin Irdi bagi harga sangat Muraaaah dan pelayanan yang sangat baik..

Contact Person :
Mobile Phone : +6281322167717
WhatsApp : +6281214741600
+6281220477335
Facebook : - Irdi Tour Bandung & Irdi Wati

Jika ada sumur di ladang boleh kita menumpang mandi jika ada waktu yang luang bisa kita berjumpa lagi mohon maaf kalau ada kata kata Irdi yang tidak berkenan.
Irdi Tour Bandung tunggu yah kedatangan Tuan / Puan ke Bandung..
Wassalam..wr.wb..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Award Dari Eynda

Award Dari Eynda

Anniversary Giveaway...

Anniversary Giveaway...

GA Contest 1st GA Bday Riena & Ibu...

GA Contest 1st GA Bday Riena & Ibu...