Nuffnang

Wednesday, August 19, 2015

Cuti-Cuti Bandung 2015 - Day 2


Hari kedua di Bandung..semua bangun awal pagi sbb kena pergi breakfast dulu...plan nak bertolak pukul 9am..masa biasa sbb trip semua buat sendiri dari A to Z, so semua itinerary kena ikut yang aku dah tetapkan..lama-lama nanti aku boleh buka agensy travel sendiri hehehe...


Masing-masing excited nak shopping...mula-mula kami akan ke Pasar Baru...tempat wajib org perempuan pergi...

Biar gambar berbicara..





Paling best kain baju pasang & lace...murah berganda-ganda...ramai la memborong lace kt sini....barang lain-lain pun banyak...setiap level ada 7 atau 8 tingkat tu mcm-mcm ada..aku dah selalu pergi tak ada la memborong sgt kain pasang..ada beli sikit tu pun ada jual balik sbb kawan nak beli....

Bawa diorg yang baru first time pergi..tengok diorg excited shopping pun dah happy...duduk la dari pagi sampai pukul 3 ptg dekat Pasar Baru tu..mmg tahu cfrm tak puas juga wpun  dah bagi masa 6 jam dalam tu. Tapi pegi hanya 2 hari je full day yg ada mmg tak boleh nak bg masa lama-lama..lagipun pasar baru pukul 4 dah nak tutup.

Sekarang ni tengah glemer design mcm ni...kalau beli org jual online kt sini mau dkt RM100-150..sama murah 3 kali ganda...rugi pulak ada 2, 3 helai tu jual kt org...simpanan sendiri ada sehelai je...

Kedai ni antara termurah..terus call kawan-kawan suruh beli dekat sini je...kena pandai pilih dah servey kedai-kedai dalam Pasar Baru ni...harga berbeza-beza...

Selesai memborong dekat Pasar Baru terus keluar...masa ni org mmg dah terlampau ramai..maklum dah petang..awal pagi datang masih lenggang lagi...


Terus suruh pak supir hantar ke Rumah Mode...salah satu factory outlet yg ada..FO Rumah Mode ni 1 je terletak dekat situ...jauh dari FO yang lain..so kena pergi situ dulu sebalum ke FO lain...tp disebabkan hari dh nak mlm so sempat singgah sini je la..

Maybe juga dah penat...tak nampk menarik kt FO ni...beli sikit je...niat asal aku kesini mmg nak shooping bj anak dgn suami..senang beli terus untuk raya,..tp FO Rumah Mode ni tak banyak pilihan..so tunggu esok pula la..

Sambil-sambil lepak minum sementara menunggu yang lain habis soping...ada pula org restoran tu promote kuih ni..rasa sikit sedap..rasa ala2 kuih lemping kelapa tapi liat..ada byk perisa..kami order perisa durian & original..boleh buat makan-makan dalam bilik...

Penat dah..so terus balik hotel....



2 comments:

nurul harnani kasmari said...

WAHH KAINNNN.. lama tak datang bandung last datang rasanya 3 ke 4 thn lepas. dapat borong kain best ni..

btw awk memang selalu travel eh?

Alida Ali said...

Bandung tmpt paling suka pergi...maklum la perempuan suka soping...semua travel bajet je mampu...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Award Dari Eynda

Award Dari Eynda

Anniversary Giveaway...

Anniversary Giveaway...

GA Contest 1st GA Bday Riena & Ibu...

GA Contest 1st GA Bday Riena & Ibu...