Nuffnang

Monday, March 21, 2011

Singapore-Universal Studio Part 2..

Masa yang ditunggu dah tiba...ada ke org tunggu kekeke....tiba la masa utk enjoy...lupakan keje & lain2 termasuk huby...jgn marah ye abang....sekali sekala lupa takpe sbb danish ikut...kalau danish tinggal kena la igt apa dia makan apa dia bt....

Tapi sebelum masuk kena makan dulu utk lapik perut...lapar seh tak mkn apa2 lagi dari trn flight....yang nampak coffee bean tu la terjah dulu....mls nak cari....lagipun byknya restoran yg tak halal.....kat airport adalah beger king tp tak terpikir lak nak singgah mkn dulu...

Ingatkan sampai awal lagipun jumaat tak ramai org...cer tgk kat belakang aku still ramai sbb malaysia cuti sekolah...org sana pun tahu...

Katun pertama yg jumpa bila masuk pintu USS...woodywood pecker....cute gila...nak bergambar kena berbaris tau...tp yg best semua tmpt kita nak bergambar dgn maskot katun2 ni ada org tlg snapkan guna kamera kita....ada la juga dari kamera dslr diorg...yg tu diorg akan bg coupon so nanti nak tgk atau beli pic tu tunjuk je....setiap pic yg diorg snap 12sgd sekeping....aku cuma beli pic woodywood girl dengan....

Madagasca ni je utk kenang-kenangan..

Sepanjang jalan di kawasan Hollywood...kat sini byk kedai jual souvinor...paling best kat...

Sini...aku jadi rambang mata tgk barang2 dia...terutama baju...aku mmg target nak beli t-shirt US....taknak la cari baju yg gambar katun2 tak best ...harga tutup mata je la jgn convert....pikir je ko kuar duit tu duit RM hehehe...
Castle Shrek & Fiona...masa utk menonton 4D...mmg best gila terkejut2 je kami....lagi best dari pestime aku tgk kt genting dulu....movie dia pun lama....byk lg tmpt yg best Waterword, Jurassic Park, Egyp dgn byk lagi la....nak cite satu2 berjela la n3 ni....

Bawak budak ni mmg parah wooo...tertekan ok boleh bankrup aku...semua kedai yg masuk kalau leh semua dia nak beli....kalau tak beli mula la moncong...mmg bt aku naik darah....tp slmt ayah takde so ibu leh kontrol sikit.....kalau ada ayah dia lagi la bengkok beli mcm2...

Sebelum blk jumpa lak maskot hersheys ni....masuk kedai tgk2 beli seketul 2 pastu trs blah....blah ke mana tunggu next n3....


8 comments:

A D I A said...

wahh bestnya gi sana. rasanya ramai dah sampai sana, tu baru baca thru blog je tu. tunggu baby besar skit la kot nak gi sana gak.

haah tul, gi sana jgn convert. tu lum gi US/ UK lagi. lagi laaa jangan convert ok.

ieda said...

waduh2 x menahan lah dik .. huhuh bilalahh akak leh sampai sini ..
skrg nie cuci mata tgk pic2 dari adik nie dulu erkk :))

Alida Ali said...

Adia : tak lama lagi leh baway fiyah g sana...tgu dia dahpandai tgk baru best byk anak...

Kak Ieda : pergi akak jgn tak pegi...bg address tau ada benda nak bg...

deaf-angel said...

yep, sebelum makan baik double cek. aku rasa bulan 6 nak gi lagi la school holiday haha

Alida Ali said...

Sana ssh nak cari yg halal...baik sebey dulu sblm mkn...mana yg halal ada tulis kt map dia...

zatil said...

Kak ieda..kita pon cuci mata jer tgk gegambar Alida ni..hehehehe..

ish Alida..rasa kalau bwk all my boy, mmg kopak kut nak kena beli segala nya..

Alida Ali said...

Zatil : Ala boleh je control...adik kecik tak pandai nak beli apa2 lagi...abg berdua tu je...

pink said...

wowww bestnya huhu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Award Dari Eynda

Award Dari Eynda

Anniversary Giveaway...

Anniversary Giveaway...

GA Contest 1st GA Bday Riena & Ibu...

GA Contest 1st GA Bday Riena & Ibu...