Nuffnang

Tuesday, March 22, 2011

Singapore - Chinatown ...

Hari ke-2 kt singapore...mmg plan nak rehat kt bilik sampai tghari...baget nak tido lama la nak rehatkan urat2 yg tegang...dgn kaki yg sakit berjalan lama....tp still kul 8am dah terjaga....org bilik lain semua sedap tido sampai kul 10am huhuhu....

Ambil gambar kenangan dulu....kami plan check out trs wpun flight blk mlm...tak koser nak ulang alik ke hotel blk dah la hotel jauh....so ambil cab htr dulu bag ke airport....

Pastu trs kan perjalanan naik MRT ....punya la byk station nak kena lalu sebelum sampai ke chinatown....tukar tren sampai 3 kali....mmg keje gila...tp best la gak brg2 murah...tp tak best ongkos aku dah berkurangan sbb dah abis byk kt USS....

Cuma dpt beli mana yg berkenan je.....nak beli utk org lain tak dapat la....kalau tak leh gak borong bg kt kawan2 rapat.....kedai 3 brg 10sgd ni buat aku terseksa sbb aku jumpa benda yg paling aku nak....selalu je sebey kt online tp mahal....kt china town ni murah yg amat....semua pakat borong bawa blk malaysia hehehe....kalau org yg meniaga mmg untung la....


8 comments:

Mr. Z and Mrs. Z said...

ape yg kk ida beli tuh?

suhailas said...

Bestnya story lee lagi psl chinatown cam best jeeeee...last time tak sempat terjah pon...

Alida Ali said...

Mrs Z : beli benda kecik2 je...tunggu n3 akan dtg akak cite lbh lanjut brg yg akak tayang tu hehehe...

Suhailas : best juga mcm petaling street tu...brg murah2 la...FM 2sgd...menarik la...

bobhandburry said...

Salam singgah,... nice blog kak
keep it up

Zu
http://www.zuwairiaiman.com

Mama Khairan aka Rudy said...

... tu blum pegi mustafa centre, Vivo .. nite safari .. bule jd giler dibuatnya

Alida Ali said...

Bobhandburry : slm kenalan juga...

Mama Khairan : tu la g kejap je...next time g leh round semua tmpt...

Shahayu said...

syok nyer..... magnetic fridge beli tak ?... bole lekat kat peti ais byk2... heheheh

Alida Ali said...

Kak Ayu : tu mmg wajib beli...saya mmg buat collection...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Award Dari Eynda

Award Dari Eynda

Anniversary Giveaway...

Anniversary Giveaway...

GA Contest 1st GA Bday Riena & Ibu...

GA Contest 1st GA Bday Riena & Ibu...