Nuffnang

Thursday, June 9, 2011

Ke OT Room Lagi...

Seperti yg dijangka mmg akan jadi punya la...mmg doc pun tak sanggup nak buka jahitan time danish sedar...wpun danish tak menangis tp dia jenis mak nenek skt mulut punya la bising...dgn doc sekali kena ikut arahan dia....

So doc decide suh msk OT gak bagi danish pengsan baru blh buka dgn tenang....nak buat trs pg isnin tu takleh sbb danish baru lps bfast...klu nak dibius kena perut kosong so nak taknak kena la tunggu 5-6 jam baru blh buat....dlm pukul 2ptg baru boleh msk OT room..

Sementara nak menunggu tu diorg minta duduk dlm wad dulu....selamat semua dicover oleh insuran...klu byr sendiri masak la...mula2 dulu dah 5-6K...kali ni tak pasti brapa...mls nak tunggu bil sbb lambat sgt...

Masa msk OT tu still menagis juga danish...bising suh ibu msk juga temankan...kali ni nurse semua baik so bg la juga aku masuk sampai danish tak sedar...lps tu aku kena kuar gak la....dah pesan dekat danish jgn nangis sbb nanti bila sedar danish akan sambung menangis lagi...

Alhamdullilah semua ok..danish pun menangis kejap je masa sedar sbb tak nampak ibu...lps nampak ibu trs segar mcm bkn org kena bius je...pening2 pun still bangun duduk nak tunjuk kuat......sebenarnya lbh kepada kuat nak main kereta kontrol yg baru beli tu je....

Ini pic terbaru sblm buka jahitan tu...aku mula2 buka tgk mcm terkejut gak sbb kulit dia tersiat..so nak taknak aku kena la buangkan semua...igtkan putih2 tu nanah tp sehari sblm tu ok je...nak jmp doc ari sabtu tu doc cuti lak sbb public holiday...tp slmt doc ckp selagi ada darah maknanya takde apa masalah....

Skrg ni dah 3 hari lps buka jahitan nampak dah kering...harap2 ok takde masalah lain lagi..penat ok kuar masuk hosp.....danish dpt lagi seminggu cuti mggu depan...bestnya...klu ibu dpt cuti lama mcm ni kan best boleh rehat kt umah kekeke...

4 comments:

cheqna said...

assalam
nape ngan danish ni??
pepun harap danish kan ok la..=)

ieda said...

huwaaaaaaaaaa ngerinya dikk .. uhuh sib baikkk danish dah kembali ok ..

kAy's said...

truk jgk luke die ek??hurm...sabo2 danish,pasni dpt ps3...hehe

Alida Ali said...

Cheqna : tgn dia luka kena ceramit sinki bilik air..

Kak Ieda : mmg ngeri...tu pun dah elok skit..

Kay : Skrg ok skt dah kay....mcm2 dah games dia ada...nanti lagi takleh baca buku main games je...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Award Dari Eynda

Award Dari Eynda

Anniversary Giveaway...

Anniversary Giveaway...

GA Contest 1st GA Bday Riena & Ibu...

GA Contest 1st GA Bday Riena & Ibu...