Nuffnang

Wednesday, June 8, 2011

2001 - 2011 : Kenangan Terindah....

Masa berlalu terlalu pantas skrg ni...rasanya baru sambut thn baru tup2 skrg dah masuk bln 6....thn depan aku pun dah masuk era 3 series...gerun gak bila pikir makin tua...tp ada ke org makin muda...kena la terima hakikat....

Baru2 ni aku tetiba teringat kisah silam masa mula2 jumpa huby dulu...masa tu yg aku igt aku baru 1st sem & huby last sem...lps SPM setahun juga aku tak bt apa2 cuma pernah masuk form 6 beberapa bulan je hehehe...bila dah sthn baru sambung study balik....masa ni la baru mula2 jinak guna komputer & internet kt umah....start tu la aku rasa dlm bln 4/5 thn 2001 kenal huby melalui chatting...aku baru 19 tahun....dulu chat guna mirc mana ada pic mcm ym skrg ni... mmg takkan kenal la muka org lain mcm mana....sapa biasa berchatting dulu mesti familiar dgn group Kampung, Surau & lain2 lagi....

10 tahun lps masing2 kurus slim lagi.....byk kenangan manis masa bercinta & bertunang....

Sapa sangka kan dari berchatting leh kenal rapat.....kalau tak kena pada aku pun aku rasa benda ni mustahil...tp ini la dinamakan jodoh.....setahun lbh kenal tunang dalam masa 2 thn tunang trs kawen...semuanya berjalan dgn pantas...tp kami terpaksa cepatkan kenduri sbb ada kisah sedih...arwah mak aku meninggal lagi 3 bulan majlis kami berlangsung...sebab taknak aku keseorangan family minta dipercepatkan...so lps kawen trs tinggal dgn MIL....masa tu pun aku baru sgt habis study tak sempat berkerja pun lagi....

Byk perbezaan dlm masa 10 tahun ni...paling ketara bentuk badan kekeke...masing2 mengembang...selamat la kami mengembang bersama2...klu isteri kurus org ckp suami tak bg makan...klu suami kurus org ckp isteri dera suami..so sama2 gemuk org takleh ckp apa...

Syukur sgt2 2011 ni rupanya dah 10 tahun kami bersama...walaupun kawen di umo yg muda tp aku tak rasa itu satu kerugian...maybe juga kami tak mengongkong antara satu sama lain...masing2 masih ada kebebasan buat apa yg disukai janji masih tahu status sebagai suami atau isteri..bebas aku pun selalunya pegi mana sgt pun abis2 soping mall juga aku pegi ...tp still kena kendong anakkan hehehe......kalau cuti baru abiskan masa bersama....kami wpun duduk sebumbung tp still mcm weekend husband & wife juga sbb factor keje yg berlainan masa...

Aku harap sgt kami kekal selama-lamanya hingga akhir hayat....ngeri juga dgr org yg bercerai berai....jodoh pertemuan, hidup mati ditangan allah...kita hanya merancang allah yang menentukan segalanya....



3 comments:

Maya Mayana said...

ohww cinta internet rupanya alida ni..semoga terus berbahagia yer :)

ieda said...

gemuk x per .. janji sihat x der penyakit dik ! :))

Alida Ali said...

Amin...mmg harap akan berkekalan selamanya...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Award Dari Eynda

Award Dari Eynda

Anniversary Giveaway...

Anniversary Giveaway...

GA Contest 1st GA Bday Riena & Ibu...

GA Contest 1st GA Bday Riena & Ibu...