Nuffnang

Friday, June 24, 2011

Biskut Oooo Biskut....

Salam Jumaat All....

Ari ni aku dah cool down sikit...2-3 hari ni rasa nak meletup je....abis dlm FB dlm BBM aku meroyan....aku meroyan ada sebab...klu takde sbb buat apa nak marah2kan...

Salah satu kriteria org yg nak membeli on9 adalah SABAR....aku ni sabar tu sabar gak tp kalau dah melampau sgt mmg boleh hilang sabar...

Sebenarnya nak tunjuk benda baru yg aku order on9 yg berjanggut nak dpt....aku mmg tahu kalau order benda ni amik masa sbb pre-order....tp bdk tu dah bagitahu aku barang dah sampai dia akan pos esoknya.....

3-4 ari tunggu tak sampai2 gak...BBM bdk tu tanya pakai pos apa dia ckp pos laju...pos laju selalu sampai esoknya je adik...dia ckp kawan dia tlg pos kan sbb dia sebuk...kawan dia lak benggap sgt bgth dah pos semua....bdk tu suh sabar dia nak cek...sampai minggu depannya pun tak nampak bayang....tudung aku order rabu pun dh sampai khamis...dia janji klu tak sampai sabtu ni dia pulangkan blk duit....rupanya kwn dia baru je pos smlm ni baru pagi ni dptnya.....kami dh la order 4...klu 1 je ok lagi...

Casing hp bentuk biskut ni la buat kesabaran aku hilang...tp dah dpt leh la relak sikit....penat ok hampir sbln baru dpt....biskut ni sampai dari jakarta 2 minggu lps dah...delay htr dari sini yg lamanya....

Ini member aku punya....kami beli 2 hijau 2 lagi coklat ni....ini mmg buss on9 yg akan aku blacklist....bdk ni pun aku rasa mesti rasa bersalah sbb member dia bt mcm tu...aku bg gak la nasihat free...ckp kt dia klu nak buss customer kena dulukan wpun awk ckp awk bz...nanti sekali awk bt mcm ni org takkan percaya dah....

So mmg aku taknak rekemen dah la buss budak ni...karang org lain pulak yang terkena.....wpun cantik tp pikir 1000x aku nak order lagi...baik beli terus kat alamanda aku pernah nampak ada booth dia tp tak byk pilihan....

So skrg hari aku ceria balik takde la sakit ati je tiap2 ari....

Selamat bercuti kawan2...danish dah ada plan nak ajak ayah g zoo sok huhuhu penat la kaki aku nak berjalan lama2 sok...



7 comments:

aanie said...

1 pun penah blacklist 1 kedai on9 sb mungkir janji....

ieda said...

dikkk nie biskut ke hp dikk .. adehhhh dah gosok2 mata dah nieee huhuhuh

Alida Ali said...

aanie : tak bestkan klu penjual mcm tu...kalau dh janji kena tepati...ni mcm main2 customer lak...

Kak Ieda : sorry akak bt akak confius..casing hp tu sebenarnya...

Yan said...

jarang beli benda online ni..pasal tak ada credit card. just ada charge card. Charge card jarang boleh pakai..

mama tims said...

ooo..casing upanya..cantek,kalau beli on9 kene byk sabar..

Alida Ali said...

Kak Yan : dulu saya rajin gak beli...skrg dah kurang skt...

Mama Tims : Haah casing tu...dia jual mmg cantik2 tp dh bt mcm ni mcm mls nak beli dah...

-calm- said...

sy pon pernah skali terkena..die kata die bzzz.. bkn customer nak dgr lar awak tu bz, pandai2 lar bahagikan masa. truss banneddd.. sori ler nak beli ngan die lg..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Award Dari Eynda

Award Dari Eynda

Anniversary Giveaway...

Anniversary Giveaway...

GA Contest 1st GA Bday Riena & Ibu...

GA Contest 1st GA Bday Riena & Ibu...