Nuffnang

Sunday, March 27, 2011

Muara Ikan Bakar Tanjung Harapan....

Bila dah penat melepak tepi laut....perut pun dah mula lapar...so apa lagi....

Terus menuju ke restoran Muara Ikan Bakar....tgk org pun dah makin ramai yg datang....kami pun tak dpt duduk betul2 tepi laut....

Sebelum cari tempat duduk kena la pilih ikan & makanan laut utk kami nak mkn.....

Ok dah pilih apa lagi jom kita timbang & bgth apa nak masak...

Kami cuma amik ikan siakap, udang & sotong je utk masak siakap 3 rasa, sotong goreng tepung & tomyam campur....tambahan lain telur dadar...pelik betul kedai seafood besar mcm tu pun takde telur bistik & telur bungkus....nak masak yg senang je kot....mkn utk 3 org je tak perlu order byk2...kang cfrm tak abis punya....

Danish sebuk main dgn kepala ikan siakap ni...saje letak dlm pinggan dia....

Kecian makcik ni...teringat lak opah kat kampung...dia jual kerepek....tiap kali lalu tmpt kami mesti tanya nak beli ke tak.... tak sampai hati tgk... kebetulan huby mmg suka mkn kerepek so suh la huby beli...leh gak buat kudapan kt umah...

Last sekali pegi dulu rasanya 6 thn lps masa tu danish baby lagi..punya la lama tak pegi...tp tmpt makan tu still masa mcm dulu tak byk perubahan pun.....Bagan lalang yg dekat dgn rumah pun tak pernah pegi lagi...satu hari nanti kena gak terjah nak merasa hehehe...



6 comments:

makdara TERdiva said...

last dtg sini thn lepas dgn teman tapi mesra sbb teringin sgt nak tengok laut..haha!

Alida Ali said...

Baru la lagi tu kalau tahun lps...tu la kan tiba2 leh terbayang nak tgk laut...

Shahayu said...

seronoknya ida...akak da 10 taun x gi sini.... bagan lalang lak dah 4 taun tak gi.... nanti ujung minggu nak ajak encik abe lah...

Alida Ali said...

Saya pun dah 6 thn tak g kak ayu...bagan lalang lagi la dekat dgn umah pun tak sampai2 lagi...

Yan said...

Akak ingat lagi masa dulu2 suka makan kat sini.. Tapi kemudian the owner ni ada letakkan kareoke lady yg pakai menjolok mata kat situ.. anak2 bising.. Lagipun tak leh nak makan.. Bising..

Tak tau lah samada masih ada lagi..Tp yg penting food kena sedap kan..

Alida Ali said...

Ari tu saya pegi takde maybe gak sbb siang lagi..tp ada la stage tuk nyanyi...klu ada mcm tak sesuai gak kak yan sbb yg pegikan bawa family...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Award Dari Eynda

Award Dari Eynda

Anniversary Giveaway...

Anniversary Giveaway...

GA Contest 1st GA Bday Riena & Ibu...

GA Contest 1st GA Bday Riena & Ibu...