Nuffnang

Wednesday, February 2, 2011

Xtivity Cuti Hari Wilayah...

Aku masih lagi bercuti ari ni yahuuuuu....sambung trs sampai ari ahad wpun takde plan nak g memana....

Cuti mmg best...tp penat still penat kalau dah jadi isteri & mak org ni....sbbnya duduk umah otometik ko akan jadi bibik hehehe....bgn2 trs bt keje umah....masa ni la masa yg sesuai nak mgemop membuang sawang semua....tp aku suka leh kuarkan peluh.....

Ok berbalik kisah smlm....igtkan cuti nak relak je kat umah...lagi pun mlm nak amik huby kt Shah Alam...sekali tgh lipat baju huby call suh gosokkan baju kemeja yg dia dpt ari tu...slmt dah kering sbb aku basuh....lps tu call lagi sekali tukar plan suh aku bawa kete folow dia sbb nanti senang dia bawa kete sendiri blk umah.....aku pun ok je la...dari nak redah jem mlm2 ke Shah Alam...

Bergegas siap wpun umah mcm tongkang pecah lipat kain tak settle lg...danish baru tido pun aku kejut suh bgn....janji dgn huby tgu kt ofis dia...sampai2 trs folow blkg huby pegi dataran merdeka.....

Ini la kete yg diorg bawa kehulur kehilir masa cover LTDL ni....smlm last stage dari Shah Alam Ke Dataran Merdeka...lps parking kete trs huby hantar ke sogo....mula2 igtkn nak naik lrt je tp ubah pikiran naik komuter sbb nak merendek ke Mid dulu kekeke....

Budak ni tak penat2....dia la taknak blk trs so kena la g Mid dulu...sbb aku rasa Mid je yg belum redah bln ni...sogo sbb dah g mggu lps mls nak pegi lagi...

Pestime dlm sejarah aku naik coach wanita ni...danish pelik tgk pic tu...dia ckp gambar laki mana...biasakan ada sepasang laki perempuan...aku ckp la gerabak ni khas utk org perempuan je...dia dah malu2 alah...sekali dia nampak ada sorang laki yg malu2 gak muka dia duduk dlm coach wanita tu...aku dh agak danish akan tnya...awal2 aku tutup mulut dia hehehe...aku ckp org tu sesat masuk situ...

Habis melawat Mid tak tahu nak bt apa g mkn KFC....aku klu sorang2 ni takde idea nak beli apa...tgk brg pun nampak mcm tak menarik...tu yg sampai skrg cari hbag tak jumpa.....cer ada geng cfrm jadi je....tak plan nak beli apa2 pun jadi gak membeli...

Sambil tunggu komuter sampai snap pic dulu...tu kan hoby aku...tgk dlm pic ni kaki danish mcm lagi besar dari kaki aku...anak aku dah besar rupanya...dulu kaki dia sebesar 2 jari aku je...tiba2 touching...

Balik dari Mid ke Kajang danish awal2 dah sound aku ajak naik coach biasa...aduhhh haru biru aku bau dlm tu...kebanyakkannya org laki...menyesal lak ikut ckp danish...

Ok la sapa2 yg bercuti happy holiday...sesiapa yg sambut CNY happy Chinese New Year.....

Adios...

2 comments:

Yan said...

Semalam akak bali dari Meru lalu jalan puncak alam. Huuh almost 15 minutes jalan kena block. Rupanya korang puny akeje ye... Hee..

Alida Ali said...

Hehehe tu la pasal sana jem kan....takpe dah abis pun smlm...lps ni takde gangguan dah...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Award Dari Eynda

Award Dari Eynda

Anniversary Giveaway...

Anniversary Giveaway...

GA Contest 1st GA Bday Riena & Ibu...

GA Contest 1st GA Bday Riena & Ibu...