Nuffnang

Tuesday, February 8, 2011

Setengah Hari Yang Huru Hara...

Byk cite nak update tp mood blm ada lagi....maybe aku penat kot so mood tu belum mari....idea tepu la pulak....ini pun saje2 buat daripada takde....krg kalau rajin aku karang autopublish utk N3 yang lepas....

Smlm ingatkan boleh keje mcm biasa...tapi mlm sblm tu huby call bgth cite yg boleh bikin huru hara kami laki bini...kan aku pernah bgth huby nak fly ke Korat sebelum ni...dia mati2 igt hari selasa...so smlm konon2 smpt la nak renew passport semua....sekali member dia call bgth flight diorg isnin waaaaaa.....slmt la ptg smpt la buat passport dulu....

Bila dah kelam kabut ni semua benda serba tak kena....huby mls nak ambik pic baru dia belasah je cuci yang lama....sekali masa giliran dia tak leh guna pic lama yang sama dlm passport dulu....so berkejar2 la g amik pic baru...org punya la ramai...bayangkan aku sampai 7.40am org dah beratur punya la panjang...padahal baru 10 minit je imigresen tu buka....

Aku pantang btl la bt keje kelam kabut ni...tp biasa la laki...awal2 ambik tak endah je semua benda...dah last minit mcm ni baru kecut perut....aku tak ckp la semua laki tp kebanyakkan la termasuk laki aku kekeke....

Lepas selesai buat passport ambik danish dari sekolah agama....pastu g gunting rambut dia lak....disebabkan awal lagi sempat la blk umah mandikan danish dan siapkan dia utk sekolah kebangsaan....sekali masa kuar nak tukar duit kt area umah aku tu tak cukup pulak duitnya....terpaksa la berkejar ke pekan kajang....last2 bertolak dari kajang ke KLIA dlm pkl 12tghari...huby tak kisah lambat sbb flight dia pun kul 3.15pm....tp masalahnya aku kena blk htr danish dia masuk sek pkl 1.15pm....slmt ngam2 aku sampai sek pkl 1.10pm....kalau tak lagi haru....tu kira aku dah abis pecut la...dari KLIA ke kajang dlm 20 minit je hehehehe....

Dlm takde mood menceceh panjang juga aku kan hehehehe......padahal tu baru halfday je...cer kalau sehari ntah brapa byk lagi benda aku kena buat....

Ok boring lak n3 takde pic ni...ini aku selit pic ss aku smlm kekeke....

Sebenarnya nak cite pasal spec mata aku tu...kan dulu hilang....dah dekat 4 bln juga la lps raya thn lps...punya la jenuh cari tak jumpa....rupanya ada je kat ofis.... member ofis jumpa masa jamuan raya ari tu....rasa nak melompat dgr cite ada kat diorg....diorg lak tak tahu aku yg punya ingat customer tercicir....alhamdulillah kalau rezeki kita tak kemana kan...hilang mcm mana pun akan dpt blk....jimat duit aku nak beli spec baru...........


4 comments:

zatil said...

Hehehe..rasa x kena x baca entry alida..

Org laki mmg gitu...time penting2 mesti buat relax..pastu terkocoh2..time tukar duit raya, time nak g holiday, semua time la..last2 kita yg semput..

Dah la pekan kajang tu packed...alhamdulillah sume sempat n selamat..

ermayana a.k.a mrs mahzan said...

entahlah org laki ni...if dia yg wat keje last minute,kita diam je tk byk bunyi tp cuba sruh dia tunggu kita...emm ade je enjin kete dah bunyi...hmmmm sabo jelah...hehe

paish said...

bz yg amat ye..moga dipermudahkan segala urusan :)

Alida Ali said...

Zatil & Yana : samakan laki ni...cuba klu kita bt last minit...berbakul la perli kena..

Paish : bz smlm...hari ni mcm ok la skt huby dh takde kekeke..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Award Dari Eynda

Award Dari Eynda

Anniversary Giveaway...

Anniversary Giveaway...

GA Contest 1st GA Bday Riena & Ibu...

GA Contest 1st GA Bday Riena & Ibu...