Nuffnang

Saturday, January 15, 2011

First Day PJ...

Salam pagi sabtu...mesti semua org tgh bersenang lenang bersantai kt umah cuti2 ni kan...tambah cuaca mendung sejuk sedapnya berselubung dlm selimut....aku lak kena keje...waaa buhsannya...biasa la nak review third quarter mcm ni la....kena keyin semua data dlm system sbb bos nak isnin ni....

Ok berbalik pada first day PJ tu...PJ bkn petaling jaya tau...PJ tu adalah pendidikan jasmani....aku tahu danish kena pakai baju sukan smlm....so bermakna dia ada PJ la kan....ptg blk amk dia tgk diorg masih main lagi kt padang...

Minggu lps minggu terakhir orientasi...so mggu depan start la sekolah mcm biasa...jadual waktu pun dah dpt....cukup dah masa utk bermain...masa ni baru cabaran utk belajar bermula...ikut jadual waktu danish dia akan PJ hari isnin...so tiap hari isnin pakai baju sukan pegi sekolah...baru aku tahu skrg kalu PJ kena pakai baju sukan je trs dari mula sekolah sampai balik...senangkan takyah susah payah budak2 nak tukar2 baju....

Ada bakat tak nak jadi pemain hoki....danish ini kalau bab main serah la kat dia...dari pagi sampai ptg pun sanggup....

Mcm dia lak yg mengajar budak tu main...tu la bff dia Anas...kecik je banding danish...mak dia pun kamceng dgn aku...kira ok la kan...

Lps habis PJ kena berkumpul balik di Foyer.....danish tak perasan aku tunggu dia...padahal dari kt padang lg aku dah ada....nampak sgt dpt main tak tgk org lain...

Mula2 ni pakai baju biasa dulu...sekolah belum bagi unifom lagi.....so kelam kabut juga la pegi beli track suit tu dgn t-shirt putih....

Tiba2 hati aku skrg kt Sogo....punah harapan nak g terjah Sogo pagi2 ari ni....harap2 ptg ni aku tak patah semangat pergi terjah...sapa dah pegi smlm review la skt best ke tak...

Ok2 nak bt keje ni...kena bt secara tekun sbb nak blk cpt...adiossss...

3 comments:

ieda said...

amboi2 cam macho jer danish tuu .. bdn dia besar dari kawan2 kan .. nampak dia lebih matang .. hehehe :)

Alida Ali said...

Nmpk je matang tp kalu tgk mcm budak kecik je suka nangis...

Dunia Mayaku said...

manje tu sebab tkde adik lg...nanti ade adik adelah sifat ke"abangan" dia tu...cam jurulatih pn ade si danish tu...hehe..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Award Dari Eynda

Award Dari Eynda

Anniversary Giveaway...

Anniversary Giveaway...

GA Contest 1st GA Bday Riena & Ibu...

GA Contest 1st GA Bday Riena & Ibu...