Nuffnang

Tuesday, December 28, 2010

Weekend Yang Padat....

Patutnya kalau ikut turutan cite pasal kenduri ni mula2 utk minggu ni...tp sbb xcited nak cite pasal bola smlm cite ni ke belakang hehehe....

Kita mula dgn hari sabtu...mmg plan btl2 last minit sbb jumaat baru decide nak g kenduri kt Johor ni....kelam kabut la juga...selamat kitaorg plan kuar kul 11 so pagi ada masa la nak siap2 apa2 yg patut...lagipun tak jauh Tangkak je....dalam 2 jam je dari kajang...

Pestime tuan belog pegi ke belah selatan ni...paling jauh pun g melaka je...johor baru ni la sampai...tu pun takde la sampai Johor Bharu pun...next2 maybe akan sampai ke sana....

Kami pegi menghantar rombongan ke pihak lelaki...disebabkan belah perempuan di Taiping tak pegi so kena la pegi belah Johor ....

Lama tak tgk org bersilat kt kenduri kawen...danish suka je tgk diorg ni bersilat maklum la tak pernah tgk live ....huby yg sibuk nak mengambil pic...aku mls la panas hehehe...

Habis tgk org bersilat budak2 ni main buai lak...lama la pula nak tunggu org2 tua tu nak blk....panas jgn ckp la sabtu lps.....habis selesai semua trs blk singgah seremban pula...

Ahad dekat je kenduri area kajang...2 pupu huby juga ni....masa kenduri kt ipoh rumah perempuan pun tak dpt pegi....so kena la pegi belah pihak lelaki...

Pic pengantin ni je yg ada...tu pun sebab danish dgn cousin dia main snap2 pic terselit pulak pic ni....tu yg jadi mcm tu rupanya...

Baca doa dulu je makcik2 sebelum makan.....

Lepas tu baru boleh mkn dgn tamaknya sbb lapar....tp diganggu pula dgn ayah yg kena paksa tangkap pic kami hehehe...

Macam biasa pengarah2 kena duduk setempat.....kalau duduk dgn pengarah2 ni cfrm pening dgr diorg buat post motem....ada yang tak kena la tu...tp mmg byk yg tak kenanya dgn kenduri ni sbb tuan rumah tak layan pun rombongan kami2 ni...itu pun dah satu point yg pengarah2 ni nilai hehehe...

Tamat dah cite pasal org kawen...lambat lagi la dpt mkn nasi minyak lps ni...tp dua2 kenduri aku pegi ni hidang nasi beriani...yg kt Johor paling sedap antara dua kenduri ni....

7 comments:

Lia said...

org johor kenduri mmg meriah kan.. lg 1 nasi beriani tu mmg terliur klu dgr.. hihi..

Alida Ali said...

Haah meriah...beria2 melayan kami...skrg pun jarang org kenduri nak bt silat2 lagikan...sana still ada...

mat dan mina said...

org johor terbaek....hehehe....

Alida Ali said...

Mat & Mina : korang org johor ye hehe...

Yan said...

Salam Alida,

standard lah kalau balik dr rumah pengantin 'makan ketupat'he....ada2 je kan..

Alida Ali said...

mula2 mcm tak faham gak apa akak tulis...pastu baru faham heehehe...tu la tambah pengarah2 besar tkleh lawan...

Mama Zara said...

musim kenduri...sket je lagi dah nak abes..hihii

Entry Terkini:
Ragam Keluarga Inchik Moza - Perfume apakah yang paling best?
Dunia Aku Ibu Muda - Ke'prihatin'an rakyat Malaysia di jalanraya & Anak itu rezeki wehhh!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Award Dari Eynda

Award Dari Eynda

Anniversary Giveaway...

Anniversary Giveaway...

GA Contest 1st GA Bday Riena & Ibu...

GA Contest 1st GA Bday Riena & Ibu...