Nuffnang

Monday, December 27, 2010

Malaysia 3 - Indonesia 0....Malaysia Boleh...

Cite lain ketepikan dulu...yg penting cite pasal bola smlm...sbb menangkan xcited dia lebih sikit...cuba kalah lambat2 la baru aku bt n3 ni....

Tak sia2 aku pergi berhimpit bersesak naik LRT & masuk stadium bila malaysia menang...menang paling hebat la sbb 3 - 0.....bangga la jadi rakyat malaysia hehehee....

Memang berbaloi-baloi la g stadium tgk live...aku ni pelik sikit kalau tgk live kt stadium baru xcited...kalau tgk kt umah tu so so je la....sbb kemeriahan dia lain...dari tak berapa minat pun boleh jadi minat melompat2 bila gollll.....tambah lak 3 kali goll kan so 3 kali aku melompat & bersorak menjerit bagai....tp suara aku still tak dgr sbb ramai whahaha...

Tayang jgn tak tayang tiket tu..

Bila g stadium ni paling best tgk gelagat org....tp kalau tgk group Indon mmg takut la...mcm pelik je.....tu yg ramai Indon keje sini la tu....

Kitaorg masuk awal...6.30 dah masuk sbb takut nanti ssh nak dpt tempat duduk...masa ni pun stadium belum penuh lagi....

Danish mula2 ok lagi srnk siap ikut diorg buat ombak bagai...lama2 dia boring sbb takde gol pun dia ckp....mmg bukan minat dia la bola ni wpun baru2 ni selalu gak dia main bola dgn budak2 apartment....hati dia still motor & kereta gak...sbb kalau g sepang relak je berjam2...

Masa ni pemain dah masuk padang...lps tu mcm biasa la nyanyi lagi negaraku.....lps tu trs takde masa nak snap2 pic...sebuk tgk diorg main....tp masa pertama mmg kureng skt panas dia...lps gol yg pertama baru meriah...indon pun dah senyap je diam2 kt sebelah hehehe...kelakar lak tgk...bola dah masuk gol ke-3 tgk diorg dah ramai yg keluar....slmt Indon tak ramai suku je dari malaysia....kat sana nanti rabu ni siap la org malaysia hehehe...

Muka puas hati....ayah yg over danish mcm takde perasaan je...yg dia bising masa ni blk je hehehe...keluar pula satu hal....sesak gila2 punya...bertolak2 semua...danish tersepit tgh2 kami....selamt tak pitam dia......

So kita tgk pusingan ke-2 lak kat Indonesia harap2 Malaysia boleh pertahankan gol kt sana nanti....jgn bg Indonesia score 4 gol je....cayok2 Malaysia Boleh....

11 comments:

ieda said...

waaa semangat nie .. sampai ke stadium .. akak tgk kat umah jer .. risau gak kan kalau jadi apa2 ramai indon tuu .. sib baik mesia menang .. heheheh

paish said...

bersemangat betul..1 family p stad. Ape2 pun syabas Malaysia!!

Alida Ali said...

Kak Ieda : Indon tak ramai sgt.....tp org malaysia yg ramai pening gak nak blk...

Paish : kami mmg mana2 pegi sama...

mummysyafie said...

semangan ida ngan family gi stadium..dari kol berapa gerak yang? kekawan kater jem erkk kat bkt jalil?

Alida Ali said...

Biasa la follow huby...tp dari danish kecik dah selalu bawa dia g stadium...kul 5 dah btolak tp parking kt LRT Sg.besi naik LRT je mls nak sesak parking kt bukit jalil...

deaf-angel said...

aku sampai bas express kat bukit jalil kul 4 pagi hari game smalam.
bayangkan kul 4 pagi gerai2 jual souvenir tu semua dah tengah susun barang2 nak jual, jersey, scarf semua...
dalam hati aku, kul 8pagi ada penonton dah nak start datang ke haha.

Tapi aku tengok kat rumah je la ni game haha

mat dan mina said...

wahhh....gigih kak pegi sne kan....hehehe

shahjiehan said...

bestnya akak p sana~ cari akak dalam tv...xjmpa pon~ hehehe

Alida Ali said...

Deaf-Angel : kedai2 tu dari ari khamis dah buka....

Mat & Mina : saje suka2 nak meramaikan penonton hehe....

Shahjiehan : wahh samapi cari tu...cfrm la tak nampak...lain la duduk kt tmpt vip...

Pn Syg kpd En. Beh said...

Sgt best dapat g stadium. Tapi kt umah pon berkobar2 gak..Sampai suami tutup mulut saya sb bising sgt.Hehe..

Alida Ali said...

Pn Syg : mmg best...tp duk umah pun leh menjerit gak sokong malaysia...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Award Dari Eynda

Award Dari Eynda

Anniversary Giveaway...

Anniversary Giveaway...

GA Contest 1st GA Bday Riena & Ibu...

GA Contest 1st GA Bday Riena & Ibu...