Nuffnang

Wednesday, December 29, 2010

Persiapan Akhir Persekolahan....

Mesti semua ibu bapa yg ada anak tgh sebuk siapkan persiapan sekolah anak2 minggu ni...aku pun tak terkecuali....rasa mcm tua dah aku anak nak masuk sekolah....sedangkan ramai rakan sebaya aku anak kecik2 lagi...tu la sebab sapa suh gatai kawan awal hehehe....

Persiapan danish 90% dah settle...tinggal utk byr yuran sekolah je lagi....paling akhir ari tu beli baju sekolah...3 pasang je la cukup rasanya...danish takleh beli kasut & baju byk2 sekali sbb dia cpt membesar....aku budget baju tu leh pakai sampai bln 6 je...lps tu cfrm kena beli baru....

Ini semua brg2 yg dah beli termasuk buku sekolah....kena buat check list ni....semua kena budget...org ckp ala anak sorang je takde masalah...bg aku anak sorang pun mcm byk juga kena kuar duit hehehe...

90% yg dah settle..

Bag
Peralatan Alat tulis
Buku sekolah kebangsaan
Baju sekolah kebangsaan - 3
Baju sekolah agama - 3
Kasut Sekolah - 2
Stokin - 3
Sampin sekolah agama - 2

10% belum settle..

Yuran Sekolah Kebangsaan
Yuran sekolah agama

Nampak mcm sikit je kan...tp hampir 1k juga la...sebab yuran sekolah agama dia mahal 400++....tapi selamat la sekali kuar je duit.... bulan2 dah tak pening...dulu masa tadika every month kena byr lagi pening....

Esok danish akan ada orientasi kt sekolah ....ada exam lagi utk tentukan kelas....aku lak yg kecut perut danish nak exam...tahu ke tak dia nak jawab nanti....jgn la dpt kelas yg corot2 sudah....danish relak je ibu dia yg mengelabah lbh...kt umah siap kena paksa danish belajar hehehe....

8 comments:

ieda said...

hermm sama lah mcm akak dikkk .. risau lebih dari anak2 ..
insyaallah danish boleh buat .. kita doakan yg terbaik yaaaaaaaa .. :)

Dunia Mayaku said...

good luck utk danish

Alida Ali said...

Kak Ieda : sebagai mak mesti ada perasaan tu kan..

Dunia Mayaku : tq..

Yan said...

Salam,

biasalah tu Fida. Kat kedai akak tu kengkadang ada parents yang anak 3 or 4 spend almost 1K beli persiapan sekolah..Tak pe pelaburan..

Alida Ali said...

Akak buka kedai apa....meh la shae kot2 leh junguk cuci mata hehe...

mummysyafie said...

hahahah..entry kiter saya dear..bila start cuti? nor cuti hari jumaat ni sebab ada orentasi primary 1..

Alida Ali said...

Haah sama...saya cuti sok danish orientasi sok tp jumaat keje...start cuti blk isnin depan sampai selasa atau rabu...

deaf-angel said...

kadang2 suasana kelas tu boleh pengaruh pelajar.. jadi rajin, jadi terror hehe

kita pun semua dulu budak2 sekolah jugak.. kita tahu dah

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Award Dari Eynda

Award Dari Eynda

Anniversary Giveaway...

Anniversary Giveaway...

GA Contest 1st GA Bday Riena & Ibu...

GA Contest 1st GA Bday Riena & Ibu...