Nuffnang

Friday, December 31, 2010

Hari Orientasi S.K Seksyen 7 BBB...

Semalam kira permulaan baru utk danish bersekolah....aku dari ari tu berdebar2 risau boleh ke danish biasakan diri dgn keadaan sekeliling...maklum la sblm ni tadika kecik je...ni sekolah yg besar dan ramai org....murid darjah 1 je dah dekat 500 org....kelas pun ada 15 bilik darjah.....

Tambah yg buat aku kecut perut ada exam utk tentukan kelas....dgr Pengetua bg taklimat ada pula kelas utk budak yg lemah iaitu kelas LINUS atau kelas pemulihan....ya allah hanya tuhan je yg tahu keadaan aku dgn huby masa tu....jantung huby pun berdegup laju whahaha....danish mmg la boleh bt tp risau dlm kelas dia blur huhu...kalau dpt kelas tu mmg la haru...

Sampai sekolah je tgk org dah ramai...ingatkan aku sampai 8.30 tu dah kira awal rupanya org lain lg awal hehehe...

Muka xcited & risau...tapi sbb dia tahu ibu dgn ayah tunggu so takde la dia buat hal....tp rasanya mcm takde masalah kalau masuk sekolah mggu depan...tgk danish ok je...

Bila dah tahu kelas mana trs masuk barisan & cikgu bawa pergi ke kelas utk exam....keputusan exam utk tentukan kelas semua dpt tahu semlm juga....alhamdullilah danish lulus dpt kelas Jasmin....rasanya kelas dia sorang je kot yg kena htr ke kelas Linus....berdebar2 nak tgu jawapan cikgu mengalahkan penyingkiran AF lak hehe...

Lps abis exam cikgu bawa murid2 semua pergi kantin...utk biasakan diorg utk beli makanan sendiri....danish ckp dia nak beli sendiri takyah bawak bekal...lagi bgs takyah ibu kelam kabut nak masak....

Habis tentukan kelas ambil buku teks dan boleh balik....ahad ni baru datang sekolah blk utk bayar yuran pula....harap2 isnin depan semuanya mudah mcm smlm....

5 comments:

maya amir said...

insya Allah..die akan ok..tgk gaya cool die tu boleh jek senin nih..hehe..

Alida Ali said...

Tu la bdk skrg tgk takde pun nangis2 mcm budak dulu2...maybe diorg dah biasa ditinggalkan dari kecik so lbh berdikari...

Yan said...

Salam Fida,

sebenarnya yg terlebih2 nervous, takut tu mak bapak.. budak ok je..hee

sama dgn anak akak yang nak masuk year one..

mat dan mina said...

hehehe......nak rse pengalamn mcm tu gk...mesti seronok...

Alida Ali said...

Kak Yan : tu la bdk2 relak je mak bapa yg risau...

Mat & Mina : ada anak msk sek nanti mesti ada pengalaman mcm tu...srnk...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Award Dari Eynda

Award Dari Eynda

Anniversary Giveaway...

Anniversary Giveaway...

GA Contest 1st GA Bday Riena & Ibu...

GA Contest 1st GA Bday Riena & Ibu...