Nuffnang

Tuesday, November 16, 2010

Salam AidilAdha....


Kepada semua blogger Selamat Hari Raya AidilAdha....sesiapa yang blk kpg tu berhati2 dijalan raya...

Aku mcm biasa la raya haji cfrm la beraya kat KL je...kalau MIL takde kami2 je la beraya kt umah...mcm thn ni dia dtg KL so meriah la skt...maybe akan beraya di umah SIL kt Seremban...

Sejak 6 thn lps mmg aku tak xcited nak sambut raya haji ni sbb tiap kali dgr takbir raya aku mesti sayu sgt2...berbeza kalau dgr takbir raya puasa....sebabnya mlm raya haji thn 2004 ni la mak meninggalkan kami buat selama2nyai...so memory tu still terpahat kat hati aku sampai skrg....kalau boleh aku taknak dgr takbir raya pun.....

Aku tak boleh bayangkan saat2 org takbir raya kami semua menguruskan jenazah arwah mak...sedih sgt2 masa tu...ok la aku takleh cite panjang kang menangis pulak...

Sesiapa yg duduk kawasan org buat qurban tu mesti meriah dpt dagingkan....sejak duk KL ni aku tak merasa dah la daging qurban ni....

SELAMAT HARI RAYA AIDILADHA....Sesiapa yg mengerjakan haji semoga mendapat haji yg mabrur terutama kepada adikku wahayunis....semoga selamat pulang ke tanah air ye....


5 comments:

Lia said...

Salam Aidiladha utk akak sekeluarga... ^__^

Alida Ali said...

Tq Lia...slmt hari raya utk lia juga...blk kpg ke x..

Miss Mirror a.k.a Sam said...

Salam Alida...

Sedihnya klu saya di tempat awak.. Al-Fatihah utk roh bondamu. S.H.R Aidil Adha diucapkan.

Uncle Lee said...

Hello Alida, you have a lovely name.
Wishing you and family selamat hari raya haji.
Have a pleasant festive holiday, keep well and keep a song in your heart, Lee.

Alida Ali said...

Miss mirror : pada yg dh tiada hanya al-fatihah dpt disedekahkan..
Uncle lee : tq...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Award Dari Eynda

Award Dari Eynda

Anniversary Giveaway...

Anniversary Giveaway...

GA Contest 1st GA Bday Riena & Ibu...

GA Contest 1st GA Bday Riena & Ibu...