Nuffnang

Saturday, November 13, 2010

Graduation Day...

Mcm budak U lak ada graduationkan...tkpe ni diorg panggil mini konvo...sesuai la utk budak 6 thn...sekejap je masa berlalu....pejam celik pejam celik dah abis 2 thn zaman tadika danish...

Tahun depan masuk era baru bersekolah kebangsaan pula....mcm mana la danish nantikan...boleh ke sesuaikan diri keadaan sekolah besar mcm tu....semua benda kena buat sendiri...skrg tgh ajar dia mcm mana nak beli makanan...nanti senang dia nak beli kat sekolah....kena kenalkan duit syiling & kertas supaya dia pandai nak kira bila ada duit balance...

Tadi kena bgn awal utk pegi dewan...mcm biasa la kitaorg pantas tak suka lambat2...sekali pegi x ramai lagi....dlm surat pkl 7.30 am dah kena ada...tp ramai yg belum dtg...takpe tgu je la...slmt start tepat pkl 9 kalau tak lg hangin nak kena tgu lama...

Beratur sebelum masuk dewan...sebijik diorg bt mcm konvo budak2 U...diorg namakan mini konvo...

Danish dpt hadiah saguhati je...kami mmg tahu pencapaian danish mcm mana...mmg tak mengharap apa2 pun....Janji pandai menulis membaca mengira pun dah cukup....

Bersama member kamceng yang sudah kenal selama 2 thn....nanti masuk darjah 1 kena la cari kawan2 baru pula...

Ini la cikgu danish yg mengajar budak 6 thn...danish kira rapat la dgn cikgu rozi ni sbb danish duduk day care....

Ofcos la dgn ibu dia...sapa lagikan..kalau tak bgth pun org dah kenal kot hehehe...

Ok yg terakhir dgn awek cun...si ayah dah berkenan dgn awek ni...so kepada makcik dia pn. seli kami cop dulu ye... brapa hantaran dia danish nak simpan duit dari skrg ni....nanti bbm ok hehehe...

4 comments:

mummysyafie said...

alhamdulilah..danish pun dah berjaya tamatkan zaman kindie nya. congrats dear..

Alida Ali said...

X sangka anak kita sama umo...thn depan bermula lah cabaran baru utk diorg dgn kita juga...

Saliza said...

lar apsal x ckp berkenan. semlm aku br jadi babysitter sara ngan emi kalo tau bleh ajak danish join sekali haha.
hantaran die tatau lagi awal lagi ni. tapi kalo nak chop2 je bleh bwk je mak die pi korea konfem bleh pass. hehe mak die tgh giler. die dah terjebak ngan dunia korea aku

Alida Ali said...

oo mak dia ke makcik dia...bazir la bawa g korea...danish kan nak simpan duit...baik bawa mak danish je whahaha...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Award Dari Eynda

Award Dari Eynda

Anniversary Giveaway...

Anniversary Giveaway...

GA Contest 1st GA Bday Riena & Ibu...

GA Contest 1st GA Bday Riena & Ibu...