Nuffnang

Tuesday, April 20, 2010

Tak Sampai 24 Jam Pun Balik Kpg...

Mmg huru hara skt minggu ni.....tiba2 mlm ahad tu MIL cal huby tanya leh htr dia blk tak...waaaa gila la dah la masa tu MIL kat seremban lagi.....SIL pun mula2 cm tak larat nak redah mlm nak htr ke Bang sbb baru je sampai umah..tp last2 dia ckp dia hantarkan juga....

Entah knapa MIL tergerak hati nak blk kpg...padahal tghari tu dah dtg Bangi mkn2 dgn kami....kitaorg tanya pasal pah masuk hospital pun dia tkde sikit pun tergerak nak suh htr blk...tiba2 mlm tu dpt panggilan dari makcik cite pasal pah nak kena tebuk pinggang semua baru dia nak blk...agaknya serba salah la kot kalau tak balik....

Kelam kabut la kemas brg2... masa tu pun dah pukul 10pm....dgn rumah cam tongkang pecahnya tak smpt nak kemas tinggal je cam tu.....mula2 nak suh huby je htr MIL tp cian lak nanti blk drive sorang2....huby lak nak bw danish blk...ohhh tidak kalau danish blk ibu pun nak blk sama whaha...poyos je kan...so huby ckp kalau pah nampak ok kitaorg blk isnin gak...tp kalau teruk sgt atau jadi apa2 aku blk la sendiri naik bas...takpe la tgk cam mana....sekurang2nya blk leh jumpa pah kan.....
Sampai taiping kul 2am cam tu....sampai umah trs zzzz tak larat betul la....dah la berjaga teman huby drive.....pg2 MIL kejutkan aku suh alih kete sbb block kete dia....MIL nak g hospital dulu so kitaorg leh sambung tido blk....tghari baru kami lak pegi...tp kemas brg2 sekali sbb lps tu terus nak blk....alhamdulillah nampak pah cam sihat...tp tu la dari masuk hospital ok trs takleh jalan lps doc cucuk2 amik darah semua....lebih baik duduk umah kalau cam tu....makcik dah minta doc utk bawa pah blk sebab kat umah lagi selesa anak cucu semua ada....

5 comments:

makcikrehan said...

Pah sakit apa tu? kesian tgok siap pakai oksigen. moga cepat sihat

Alida Ali said...

Mula2 darah tinggi je...lps tu suspect buah pinggang lak...tak tahu apa motif pakai oksigen tu....sebenarnya bukan la kritikal sgt....pakai pun kejap je lps tu leh buka...

makcikrehan said...

oooo... tapi bila pakai topeng gas camtu mesti kita yg tgok pon rasa sayu jer kan... moga2 cepat sihat Pah Alida...

eynda said...

Sedih tengok orang tua2 sakit macam ni...harap cepat sihat..

Alida Ali said...

Makcik Rehan : mula2 sampai terkejut gak nampak cam teruk sgt...

Eynda : Nampak kurus sgt pah masa sakit ni...dia pun tak lalu mkn...tp alhamdulillah dah balik umah maybe lebih ceria kt umah...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Award Dari Eynda

Award Dari Eynda

Anniversary Giveaway...

Anniversary Giveaway...

GA Contest 1st GA Bday Riena & Ibu...

GA Contest 1st GA Bday Riena & Ibu...