Nuffnang

Friday, February 19, 2010

Alala Cian Dia...

Skrg setiap kali sembahyang aku akan ajak danish sekali....saje je ajak dia w/pun tak tahu nak baca apa sekurang2nya dia ikut je pergerakan aku....aku suh dia baca al-fatihah je sbb ayat tu dia dah hafal.....tp byk main dari ikut pun...kejap2 tutup kipas la mcm2 dia buat...bila aku dh selesai sembahyang baru la buat khusyuk....
Buruknya rupa...Beria2 tu pakai kain pelekat dgn songkok tp nangis...nak tahu knapa dia nangis?....bukan nangis taknak sembahyang tp nangis sbb ibu dia gatal nak snap pic hehehe...dia siap ckp nanti ibu snap pic danish ibu tunjuk kat kawan2.....hehe dia malu sebenarnya....tp takyah la nangis beria2 over je aku tgk...
Tgh sembahyang aku dgr teresak2 thn nangis hehe...kelakar lak tgk.....lps sembahyang kena ngaji....dia cam tak suka ngaji sgt sbb kt sekolah diorg terlalu advance ajar....blm ajar alif ba ta betul2 dah suh budak2 ni menulis ayat2 bersambung....mana la diorg tahu.....tu masa aku ajar iqra' danish ckp "knapa ibu ajar senang je"...dia suka katanya "lps ni ibu je ajar danish la sekolah ssh sgt danish tak faham"....

4 comments:

eynda said...

Ciannyer Danish...macam adam gak kekadang takmau bergambar....dia tahu nanti masuk blog hehe..

Alida Ali said...

Tu la kecik2 dah tahu ibu dia nak berblog....agaknya sbb dia selalu tgk saya buka FB byk muka dia kot....lgpun budak laki mmg tak suka bergambar...nak bergambar pun ikut mood....

POSH76 said...

ala tomeinyer nak solat yer..pandainyer dia hehe

Alida Ali said...

Kena paksa tu...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Award Dari Eynda

Award Dari Eynda

Anniversary Giveaway...

Anniversary Giveaway...

GA Contest 1st GA Bday Riena & Ibu...

GA Contest 1st GA Bday Riena & Ibu...