Nuffnang

Friday, November 27, 2009

Pagi raya diperantauan....

wahhh tajuk cam duk kat obersea je...ye la KL pun kira perantauan gakkan sbb tak blk kpg......kali ni pg2 raya kami 3 beranak pegi sembahyang raya kat masjid bandar baru bangi......kitaorg sampai agak awal la gak...igtkan mmg tak ramai org....sekali dh dkt2 nak sembahyang aku toleh belakang tgk penuh....aik masa bila lak diorg ni dtg hehe......ok la tp yg tak bestnya kt masjid yg besar tu takde lak org buat korban....so melilau la cari kt surau2 area umah kot2 ada org nak sembelih lembu....slmt jumpa satu surau tu buat korban 4 ekor lembu......so dpt la danish tgk proses penyembelihan...Danish tak sabar nak g sembahyang raya...

Muka suci dipagi hari tanpa secalit mekap....

Dgn lembu pun nak bergambar ke?...ni la padahnya tak pernah jmp lembu dekat2....hehe siap peace lagi lak tu.....ni la keje dua branak tu aku duk dlm kete je mls nak kuar....

Lembu yang telah ditumbangkan sebelum disembelih...

Akhirnya... lembu disembelih...

Mula2 je excited nak tgk lembu.....masa tgh sembelih dia yg lari cari aku nangis ckp cian tgk darah byk kuar.....trs nak blk...bgs gak klu tak mau sampai ptg tgu c2 hehehe....
Sampai dalam kete nangis.....lama la gak dia terkenangkan lembu tu kena sembelih hehehe.....huby sebuk suh snap pic dia nangis lagi la meraung....

3 comments:

armouris said...

info tentang kebaikan cara sembelih Islam kat sini - Kelebihan Menyembelih Binatang

rinaz said...

danish b'perikemanusiaan,sedey la tu tgk lembu tu kn sembelih hehehe..xpe,nt beso leh fhm erti 'korban'yg sbnr..

Alida Ali said...

whahah mmg poyo sedih je lebih.....takut pun sama tu...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Award Dari Eynda

Award Dari Eynda

Anniversary Giveaway...

Anniversary Giveaway...

GA Contest 1st GA Bday Riena & Ibu...

GA Contest 1st GA Bday Riena & Ibu...