BHN UTK KULIT
- Tepung Gandum – ½ kg
- Telur – 1 Biji
- Garam
- Air/Air Ais
Cara-Caranya
Gaul semua bahan2 diatas sehingga jadi seperti bancuhan cucur. Kemudian biar sekejap sehingga adunan tersebut sebati dan layarkan aduan tersebut di atas kuali leper.
BAHAN UTK INTI
- Sengkuang
- Kacang panjang
- Carrot
- Udang kepal
- Bawang Putih
- Minyak
- Garam
Cara-caranya
Tumis bawang putih dan udang kepal, kemudian masak kan sayur2 yang telah dihiris halus. Biarkan sehingga layu dan letak garam secukup rasa.
Akhir sekali setelah kedua bahan tersebut masak boleh lah digulung.
SOS
- Cili Giling Atau Cili Boh – kalau pekat RM 1.60
- Gula – 2 Cawan
Campurkan Cili giling dgn gula di dalam periuk dan biarkan dia masak sehingga menjadi likat.
No comments:
Post a Comment