Nuffnang

Tuesday, November 4, 2008

Kereta-keretaku Kaler kelabu hehe..

Hari tu masa dalam kete sambil2 sembang dgn huby pasal kete baru aku perasan semua kenderaan aku beli samada kete atau moto semua kaler kelabu atau silver...Dari 1st kete huby beli lepas habis belajar iaitu satria dah kaler kelabu plat AEN 478..hehe byk memory kete ni ye la sejak bercinta ,tunang,kawen dan bersalinkan danish aku bersama kete ni...kira susah senang bersama la..lepas tu disebab keadaan memaksa aku trade in satria ni kepada kembara...sebab utamanya masa ni aku baru lahirkan danish so disebabkan susah nak kuar masuk (al-maklum la 2 pintu) kami decide cari kete lain yg 4 pintu lak...masa jual tu mmg sebak la tinggalkan hehehee...
Ni bukan pic yang sebenar sbb aku cari pic lama2 tak jmp lak..tapi kete aku lg lawa sbb huby dh ubahsuai ala2 GTI hehehee


Bila beli kembara pun kaler kelabu gak plat WHA 1632..Kembara ni tak byk sgt memory sebab pakai pun buat sakit hati je..sebab kembara ni auto tambah body berat so naik bukit ala kura2 gitu...mmg asyik pkr nak tukar lain je...tapi lama la gak guna khidmat kembara ni dlm 3 thn...
Pic ni pun aku cilok kat pakcik google..nanti ada yg original aku tempek lain..

akhir ujung thn lepas huby decide tukar kete lain so mula igtkan nak beli vios baru tapi lama2 tgk cam tak ctk lak..kakak ipar sbk suh beli honda katanya ada value sampai sanggup nak bg loan hehhee..dia takpe la pakai honda duit byk...kami ni pakai honda buat gelak orang je...akhirnya masa g showroom kia huby berkenan lak dgn kia spectra tambah masa tu ada promosi menarik dpt body skirting dgn rim free...ada gak kia spectra 5 yang baru tu tp agak kurang berminat sbb belakang dia kontot whahhahaa....So akhirnya skrg aku pakai la kia spectra tu plat WQT 6070 kaler silver gak..Ni baru la pic sebenar heheheee...ni la kete yang aku pakai skrg opssss bukan aku la huby yg pakai aku cuma menumpang je...sebabnya tiap kali aku bawa pasti akan tercalar whahahaa...

Then lepas pindah umah kat kajang huby lak sebuk suh aku beli kete sbb risau aku naik moto jauh2 tambah ujan segala...mula2 berat gak nanti duit aku kurang kena byr kete sendiri..so aku plan nak cari yg murah2 je janji aku leh g keje...mula2 nak viva tp montly berat gak bg aku..lastnya aku amik kancil yang comel tu still kaler kelabu gak whahaha WQY 1781...
Ini la kete comelku yang setia membawa aku pergi & balik keje...sejak minyak naik hari tu kete ni la selalu di belasah bawa kemana2 sebab leh save minyak hehehe...

Dan akhir sekali cian lak dgn moto aku ni kena cite gak kang merajuk dia..ni pun dah lama tak pakai dah berabuk2 dah...sekarang ni cuma jd teman kete kia je sbb diorg duk sebelah2 hehheee...entah boleh start lg ke tak aku pun tak tahu...aku nak jual sayang sbb aku beli cash...kalau jual pun brapa je yg dapat baik simpan tuk danish besar nanti heheheee
See still kaler kelabu gak..mmg tak berwarna langsung kenderaan yang aku beli whahaha...

4 comments:

LMj said...

banyaknya kete.. kak lily kalo senarai ada 2 jek... motor deret2 la... hehehe

alida said...

Huh byk tp dh bertukar2 la...kami moto satu je..tp ada lg satu moto tinggal kt kpg dh sedekah kat abg..tp tak leh join sebab kaler merah whahaa...

Awa Khuzailah said...

wah..sama la saya ngan akak.kene wat entry gak ni. saya sume hitam. motor saya ego tu hitam..kete epy lak myvi itam..ade perancangan ni nk tuka amik itam gak la..wakakakak

alida said...

whahhha tu la sama lak kan..takde lak plan sbnarnya secara kebetulan je..huh nak tuko kete ek nak amik apa lak?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Award Dari Eynda

Award Dari Eynda

Anniversary Giveaway...

Anniversary Giveaway...

GA Contest 1st GA Bday Riena & Ibu...

GA Contest 1st GA Bday Riena & Ibu...