Nuffnang

Tuesday, September 29, 2015

Hi Chi Minh City, Vietnam : Day 2


Sambungan dari Entry Day 1...

Hari kedua plan keluar aku tak pikir lagi pukul berapa...aku pulak tak boleh tido..biasa la tempat baru..pukul 4 pagi dah celik besar mata...so melayan la internet...elok juga ada internet kt bilik..org lain sedap je tido...diorg bgn subuh dah sebuk nak tanya keluar pukul berapa...aku plan keluar pukul 9..so sebelum pukul keluar pandai2 la breakfast...elok pulak sebelah hotel ada restoran baru..tp sediakan la duit banyak-banyak sbb sekeping roti canai RM7 huhuhu...




Kami plan terus ke Benh Tay Market dulu...pasar ni jauh so kena naik teksi...kami bahagi 2 group...so 1 teksi 6 orang...ambil masa dalam 30 minit juga utk kesana....sini org Malaysia kurang sikit...kira mcm tempat pemborong...tp penjual kat sana agak kurang ajar skt..kena hati-hati....

Bagi aku dulu ok brng lagi murah dari Benh Tanh Market...tp sekarang sama je..so kesimpulannya kalau next time pergi lagi tak perlu la g Benh Tay ni...buat semak je...huru hara.. 

Kain-kain pun biasa je..tak banyak sgt pilihan...

Saigon Central Post Office & Church. 

Bosan dah tak tahu nak beli apa dekat Benh Tay semua berkumpul utk ke next destinasi...



Saigon Central Post Office ni salah satu tempat tarikan pengunjung juga...mmg open utk public....so boleh la  jalan-jalan kesini..kot rasa-rasanya nak pos surat ke Malaysia silakan hehehe..


Trio bergambar bersama..


Ini keadaan rupa dalam post office tu...ramai org dtg bergambar...


Dalam Post Office ni ada jual mcm2 barang...boleh la beli utk kenang-kenangan...ini salah satu cth brng yg dijual...rasanya dibuat dari gading gajah..



Church ni sebelah je..kami bergambar ni dari area post office...malas nak menyemberang jalan...

Hard Rock Cafe.


Tempat yang wajib singgah kalau negara tu ada HRC...tp ikutkan aku tak payah pergi lagi pun tak apa...sebab dulu dah pernah pergi..ni singgah sbb ada yang mengirim...so terpaksa la terjah juga...


HRC sini kecik je...tak banyak pilihan pun..harga pun agak mahal...x pasti la sbb currency kita ke mmg hrga mcm tu...


Dah selesai kat sini ambil cab terus balik hotel...settle barang org kirim...tp alang-alang dah sampai tu aku rembat juga selai hehehe...alang2 ada discount utk shirt yg aku nak tu, beli je la..



2 comments:

nurul harnani kasmari said...

assalamualaikum. salam perkenalan. nanie dah terjah blog awk. hehe

btw, memang wishlist nak pergi sini, especially HARD ROCK CAFE.

keep it up :)

Alida Ali said...

Wsalam..tq sudi singgah..sila la pergi...Vietnam cost murah je...peminat HR wajib singgah..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Award Dari Eynda

Award Dari Eynda

Anniversary Giveaway...

Anniversary Giveaway...

GA Contest 1st GA Bday Riena & Ibu...

GA Contest 1st GA Bday Riena & Ibu...