Nuffnang

Wednesday, August 17, 2011

Menjejaki Butik-Butik...

Kat Bangi ni punya la byk butik2 baru yg glemer naik mcm cendawan tumbuh lepas hujan .....tambah2 umah kedai yg baru siap tu...berderet kedai2 baju....sediakan duit je kalau nak terjah....

Ahad lps SIL ajak cari tudung raya dia...aku follow je la....selama ni lalu je jgn harap aku nak singgah...nak masuk sorang2 pun mcm tak sanggup tgk kemewahan butik2 kat situ.....

Ramai2 ni srnk la juga pegi...boleh cuci mata....first tmpt yg kami di singgah Butik Mama....

Keadaan Butik Mama ni aku kureng skt la...dgn lighting yg tak sesuai ssh nak tgk warna asal tudung tu...dh la sale girl bt aku meluat...nak kata penat posa bkn duduk kt tgh panas pun ...dlm aircond je....org tanya pun jawab mcm nak tknak....mengemas kedai mcm taknak bg org memilih....mmg pangkah la nak masuk lagi wpun tudung2 dia bg aku cun2 gak...dh pegang satu trs cancel nak byr...SIL je yg beli...

Kedai seterusnya Butik Zaida.....byk gak aku tgk cawangan Butik Zaida ni kt tmpt lain....

Tudung2 dia harga ok2 gak la...takde la semahal tempat lain yg glemer2 tu...cuma baju je aku tgk mahal gila...kebanyakkan atas RM300...patut la SIL aku ckp mahal...tp maybe gak kain2 dia lain dari yg lain....aku tgk harga je dh mls nak belek2 sgt...utk org mcm aku tak sesuai la kot beli baju kt sini kekeke...

Sambil menunggu diorg memilih tudung aku smpt la melepak baca majalah...aku takde mood nak soping...tiba2 mood soping hilang pelikkan....atau pun sbb aku dh letih tgk tudung yg dijual kekeke...

Lepas tu trs ke Hajaba...sama gak takde yg menarik perhatian...kedai yg baru ni tak byk brg pun...ada ke logik bdk tu ckp sbb kedai dia dh naik taraf butik first class so brg takleh byk2...aku blur lak dgr jawapan dia hehehe....

Sempat masuk 2 kedai lagi...tu pun dh mkn masa 3-4 jam...penat ok ikut diorg soping...last2 tak g tmpt lain dh...situ je dh abis byk masa...krg ada yg semua tak sempat berbuka sbb apa pun tak masak lagi....Ariani pun tak smpt nak g...SIL aku dh g sabtu tu ckp takde gak yg menarik...ntah mcm mana stail tudung dia nak cari aku pun tak tau...yg dia beli kt Butik Mama pun dia ckp tak jd pakai sbb nak tempah yg lain....

Aku plan nak g Ariani gak nak cuci mata...tp nak paw kad org dulu sebelum terjah kekekeke....

Oppss lupa nak bgth....aku terbeli gak la baju tido...see mana leh balik tgn kosongkan...MIL aku ckp tu baju tido raya hehehe...raya la kata kan...mesti la semua nak baru ;)....



7 comments:

Mr. Z and Mrs. Z said...

kk ida..try lag tudung fareeda

Alida Ali said...

Akak tak suka sgt jenis shiffon..rasa nak tergelincir je dari kepala...

Lia said...

hehe.. napa takde mood akak, lia selalunya klu masuk kedai tudung mmg rambang mata. hehehe

♥Leily|Ummi Alya Husna♥ said...

blom wat lawatan amal lg ni..
hhihihi, kalo rini konpom ramai.. cuti nuzul quran..

KhaiRin said...

mcm mn pon tudung kt pasar mlm jg yg jd pilihan ... ;-)

gee ryder said...

eh i baru jer gi butik zaida ahad lepas...mmg mahalla baju situ padahal cotton jer pun huhu...
diskaun pun takat 5% jer...mcm kedekut jer...tudung ok sket, i beli selai kat situ hehe

Alida Ali said...

Lia : mood hilang sbb asyik tgk tudung org jual kt ofis kot hehe...

Leily : Cpt terjah sblm raya...

Khairin : btl tu beli kt psr mlm pun dh ok sbb beli murah leh beli byk tukar2 pakai...

Gee : mahal gilakan kan baju2 dia...tudung ok lg tp g bahagian tudung yg xclusive mmg terbeliak mata la tgh harga..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Award Dari Eynda

Award Dari Eynda

Anniversary Giveaway...

Anniversary Giveaway...

GA Contest 1st GA Bday Riena & Ibu...

GA Contest 1st GA Bday Riena & Ibu...