Nuffnang

Tuesday, August 2, 2011

Melaka'2011 : Seafood @ Umbai..

Hari ni nak cite psl makanan...harap bersabar ye kawan2...aku tau tak baik tunjuk makanan di pagi2 bulan posa ni...cfrm ramai terliur....tapi nak abiskan cite Melaka ni...krg lps raya baru kuar melampau lama sgt.....

Lps naik River Cruise trs gagau cari jln ke Umbai...padahal dah pernah pegi dulu...tp 2 thn lps kekeke....

Sampai2 trs pilih kedai mkn...tak nak pergi yg dulu dah...mmg tak semegah langsung...maybe kedai dia ramai org so service pun out....kali ni g kedai kecik tp mmg puas ati...

Kedai ni masa aku g still byk lagi ikan wpun dh lewat....service pun ok ...wpun tak cepat sgt tp makanan yg di masak boleh thn...layanan pun bgs....kalau lambat dia minta maaf...nasi putih diorg tanya sama ada nak ke tak...kalau kedai sebelum ni pegi jgnkan tanya...kita minta pun dia ckp dh abis...sbb ada bajet tertentu dia kuarkan nasi putih....

Lauk pertama yg sampai...tu ikan paling kecik aku pilih...sblm mkn dah pikir boleh abis ke order byk2...selalunya tak abis....so sebab takut tak abis kami minta nasi putih sepinggan je share... sbb kami nak mkn lauk2 je....nasi lemak rasa mcm tak masuk la mkn dgn lauk pauk mcm ni....

Kemudian dah abis 1st round baru la sampai 3 sekawan ni En.Sotong, En.Ketam & En.Udang....En.Sotong & En.Udang tak sempat nak snap sebab kami sebuk makan hehehe...

Tp ok juga dpt sikit2 so boleh rehatkan dulu perut baru mkn balik...mmg habis licin la kami mkn berdua...danish dia dah mkn awal2 nasi lemak...lauk pauk ni dia kurang sikit..

Semlm danish dpt berposa sehari...ari ni tak tau lg mcm mana keadaan dia...sbb pagi2 lagi dah sakit perut...mana tak sakitnya mkn berbuka smlm mcm kebulur tak mkn 10 ari.....dah janji dgn dia kalau posa penuh dpt duit raya byk....

Menu berbuka kami smlm Mee Udang...korang lak berbuka apa smlm share la kot2 menarik leh masak utk ari ni...takde idea la nak masak utk berbuka ni...otak tepu takleh nak pikir....

3 comments:

Miss ORchid @ Nur said...

salam..awal julai aritu g melaka gak..makan kt umbai nih..akk makan kt gerai no. 6,, sya pekena gerai no. 5..hikhik..sotong goreng tepung dier sedap..lembutttttt...harga pun ok la

ieda said...

huwaaaaaa x leh tgk lame2 .. batai pose nie kangg ! :))

Alida Ali said...

Miss Orchid : Haah byk kedaikan...kena cuba mana yg sedap...rupanya lps kedai akak ni byk lagi sampai ke tepi laut...

Kak Ieda : Jgn tgk lama2 kak nanti batal posa...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Award Dari Eynda

Award Dari Eynda

Anniversary Giveaway...

Anniversary Giveaway...

GA Contest 1st GA Bday Riena & Ibu...

GA Contest 1st GA Bday Riena & Ibu...