Nuffnang

Thursday, August 4, 2011

Baju Ready Made...

Tahun ni aku tgk trend org semua beli baju ready made je...aku pun sama...aku rasa lagi berbaloi beli siap dari beli kain tempah...lps tu tak sedap pakai...boleh bikin panas hati ...skrg ready made pun takde la mahal sgt kan..sekali ada manik2 RM100++ pun boleh dpt....aku dh beli 3 pasang kekekeke...

Hari tu blk Melaka singgah umah SIL kt Seremban 2...sempat merayap ke Tesco utk cari baju raya...ada la 2-3 butik kt Tesco tu....

Cantik2 baju kat butik ni...harga pun boleh tahan....jahitan manik pun meriah & cantik...aku kan gila manik2 ni...thn ni takde mood nak menjahit manik better beli siap je...


Dua2 atas ni cotton...sedap pakai terletak je...ingatkan nak beli yg hijau ni buat pakai keje....tp akhirnya semua tak beli...sebabnya yg aku btl2 berkenan takde saiz....

Baju ni la aku dh jatuh cinta....mmg sesuai dgn tema kami tema BERSIH hehehe....tp malang btl la saiz lak takde...ada saiz 38 kecik la...yg besar pulak besar sgt saiz 44...aku kena pakai saiz 40/42....kecewa sgt....sapa2 ada jumpa sebijik macam ni ada saiz 40/42 bgth ye...mana tau ada cawangan lain kt Tesco mana2 kan....

Akhirnya beli baju kt kedai lain ala2 warna mcm ni juga....tp still tak puas ati...kalau ada jumpa sebiji mcm ni cfrm aku beli lagi nanti hehehe....

Tapi ada cite sedih lak skrg ni....dah sebuk2 beli baju raya sekali huby kena keje lak raya pertama...baru dpt memo....Utusan kena buka raya pertama sbb nak kuarkan edisi khas Merdeka....nak taknak huby kena la keje sbb bos dia dh apply cuti awal2...hampeh btl...kang klu huby pun tak keje sapa nak check page..ada yg page belakang sekali kosong lak.....waaaaa takkan aku nak blk kpg tanpa huby...no no no better raya kt KL lagi best bersama danish & huby....aku yatim piatu no hal la...kalau mak & abah ada lagi cfrm la kena pikir perasaan org tua kan..so kena pasrah beraya di KL raya pertama....kalau ada kesempatan boleh la blk raya ke-2 atau ke-3.....




6 comments:

d.i.l.a.r.i.z.a.d.i said...

saya pun sama terasa baju readymade tu lawa2 plus harga pun berpatutan compare ngan kite tempah.

nak beli baju ready made jugak!!

NeenaAnuar said...

memang cantik baju yg last tu sis.. tone warna yg sweet!

kene raya KL yer.. sian you.. takpe... I dari kecik till dah kawin dok beraya kat KL jerrr.. lepas kawin baru lah ade chan nak balik kg hubby...

Alida Ali said...

Dila : mmg berbaloi beli siap ni...

Neena : tu la pestime raya aidilfitri raya kt KL...raya haji dh biasa....

POSH76 said...

me too terpaksa gak cari ready made walaupun tak brp suker...huhu

eynda said...

Memang lebih suka readymade sebab sejak pindah KL tak dapat tailor yg pandai jahit ikut keselesaan eynda...

Alida Ali said...

Posh76: Kalau badan standard saiz senang kot..tp kalau tinggi mcm posh ssh skt nak cari yg sesuai...

Eynda : tu la dh terkena byk kali baru la sedar nak cari ready made je...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Award Dari Eynda

Award Dari Eynda

Anniversary Giveaway...

Anniversary Giveaway...

GA Contest 1st GA Bday Riena & Ibu...

GA Contest 1st GA Bday Riena & Ibu...