Nuffnang

Tuesday, July 12, 2011

Trans Studio Bandung...

Sekarang Bandung pun dah ada theme park ala2 USS....nampak menarik....Majalah 3 sabtu lps pun ada tunjuk.....

Ini yang buat aku tak sabar nak ke Bandung thn depan...tiket sudah beli tunggu masa nak pegi je...harap2 takde la apa yg terjadi time nak pegi nanti....

Setiap tahun mcm dah jadi acara tahunan melawat ke Indonesia utk soping sakan...masa ni la boleh berlagak mcm org kaya sbb dlm tangan ada jutaan duit kekekeke...

Trans Studio ni baru dibuka maybe byk yang belum berfungsi sepenuhnya lagi...harap2 tahun depan semua benda dah complete....


Tiket Dan Pemesanan

Tiket Masuk

Harga tiket masuk Trans Studio Theme Park adalah:

- Senin s/d Jumat : Rp. 150.000,- ( Seratus lima puluh ribu rupiah )
- Sabtu - Minggu / Hari Libur : Rp. 200.000,- ( dua ratus ribu rupiah )

Berlaku untuk seluruh wahana dan atraksi sepuasnya atau dapat berkali-kali.

Tiket masuk Trans Studio menggunakan kartu Mega Cash, harga kartu adalah Rp. 10.000,-.
Kartu Mega Cash dapat digunakan untuk melakukan transaksi di semua outlet di dalam Trans Studio Theme Park.


20 Wahana yang dapat kamu nikmati adalah :
  • Trans City Theater
  • Yamaha Rolling Coaster
  • Giant Swing
  • 4D Simulator / Marvel
  • Vertigo
  • TransCar Racing
  • Si Bolang
  • Trans Broadcast Museum
  • Trans Science Center
  • Trans Movie Magic
  • Jelajah
  • Kong Climb
  • Sky Pirates
  • Amphitheater
  • Black Heart's Pirate Ship
  • Negeri Raksasa
  • Dragon Raiders
  • Pulau Liliput
  • Dunia Lain
  • Special Effect Action
Jom berlibur di bandung....tak sabarnya nak pegi...kumpul duit dari skrg utk soping gila2 thn depan.....

4 comments:

Mr. Z and Mrs. Z said...

ade gak tgk majalah 3 pasal bnda ni haritu kk ida.baru bukak bulan 6 haritu kan?time kte pg dlu tk dak lg

Alida Ali said...

Haah tahun lps takde lagi..ini mmg baru sgt ni....tak sabar kami nak pegi hehehe...

ieda said...

wah menarik nie .. ermm akak pun ada perancangan nak ke bandung tapi x tahu bile .. tahun nie ke jakarta dulu .. upssss :)

Alida Ali said...

Wahh dah booked ke jakarta ye...hari ni ada tiket flight murah lg...boleh la booking ke bandung pula...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Award Dari Eynda

Award Dari Eynda

Anniversary Giveaway...

Anniversary Giveaway...

GA Contest 1st GA Bday Riena & Ibu...

GA Contest 1st GA Bday Riena & Ibu...