Nuffnang

Friday, July 15, 2011

Sejuk Perut Ibu...

Salam hari jumaat pada yang sudi masuk blog aku yg biasa2 ni...esok cuti yahuuu.....cfrm semua org suka kan...cuti adalah ari yang di nanti2kan bg yg bekerja...

Sebenarnya takde benda yang nak diceritakan...

Meh tgk pic danish tgh solat...sempat ibu snap sambil ibu layan FB...terukkan anak solat ibu berFB kekeke.....ibu solat takyah la tunjuk pic kan hehehe...

Walaupun solat main2... baca surah apa yg dia tahu je tp still rasa sejuk perut mengandungkan danish....saje suruh dia belajar dari sekarang wpun sehari 1 atau 2 waktu je....mlm je pun ibu boleh monitor danish suruh solat...

Dulu kalau suruh solat mesti nak sama2 dgn ibu...skrg dah berani solat sendiri tp still suruh ibu tgk...tu yg sampai ke depan TV solatnya...

Ibu harap sampai ke besar danish boleh solat tanpa disuruh...melentur buluh biar dari rebungnya...if dah besar tak buat tu diluar tanggungjawab ibu & ayah...yang pasti dari kecik ibu & ayah dah didik secukupnya...tp bukan bermakna anak solat dah mencukupi...byk lagi didikan yang perlu di ajar dari kecik2 ni.......

Jaga anak sorang pun rasa tercabar...mmg respect org yg ada anak ramai dan semua anak berjaya...sangat kagum.....






2 comments:

paish said...

mak-ayah sentiasa doakan yg terbaik utk anak2 :)

Alida Ali said...

Betul tu...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Award Dari Eynda

Award Dari Eynda

Anniversary Giveaway...

Anniversary Giveaway...

GA Contest 1st GA Bday Riena & Ibu...

GA Contest 1st GA Bday Riena & Ibu...