Nuffnang

Wednesday, July 20, 2011

Potluck @ Apartment Sri Cempaka....

Bertahun dah aku duduk kat ASC ni...bertahun tu ada la 4 tahun sejak umah ni siap...tp masalahnya apartment yg setinggi 20 tingkat ni brapa kerat je yg aku kenal....paling aku kenal jiran sebelum umah sbb dia buka nursery & aku pernah htr danish dulu2...tp dia tak duduk situ...umah tu utk staff je tinggal...bdk2 tu bkn rajin nak sembang2 sgt...abis2 jumpa depan pintu senyum tak perlu kata apa2 hehehe....

Baru2 ni sejak adanya FB group ASC baru la kenal sikit2 penduduk kat situ...kenal pun melalui FB je la... sembang atau jumpa face to face tak pernah....masing2 sebuk mmg jarang bertembung...klu ada yg bertembung semua jenis muka tak reti nak senyum...jalan menunduk je...agaknya lantai tu lagi cantik kot dari muka kami hehehe....

Ari tu aku saje suggest buat potluck utk kenal sesama kami yg dlm FB ..ada juga 2-3 kerat yg respond...so trs decide buat mkn2 petang...tp malangnya yg join pun beberapa kerat tu je la....yg lain2 80 org lagi dlm friend list buat2 senyap atau mmg diorg jenis tak aktif....

Antara makanan yg kami bawa...aku mcm biasa la mesti la bawa popia goreng....

Amik makanan dulu pastu baru best nak berchit chat....

Sepatutnya buat dlm dewan..tp sebab kedatangan tak memberangsangkan so buat je la kt foyer bawah umah aku....

Elok pulak petang tu berangin...kuat pulak tu...abis terbang semua barang2 yg ringan...danish srnk la dpt main sepuas ati petang tu...

Next time leh buat lagi....harap2 makin ramai la join...bosan duduk umah yg tak kenal jiran tetangga....mcm duduk 1 family je kt situ sbb tak bergaul dgn org....AJK JMB pun x join...mls nak layan...

2 comments:

eynda said...

Sekali sekala memang best buat potluck sesama jiran :-)

gee ryder said...

sedap nampak apam n kueh neram tu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Award Dari Eynda

Award Dari Eynda

Anniversary Giveaway...

Anniversary Giveaway...

GA Contest 1st GA Bday Riena & Ibu...

GA Contest 1st GA Bday Riena & Ibu...