Nuffnang

Saturday, June 11, 2011

Kalau Main Ok Je.....

Hari tu kan masa nak pujuk danish nak buka jahit ayah dia belikan kete kontrol baru....yg lama punya la byk still nak beli yg lain...buat sepah umah je...klu dia tak kemas mmg cfrm aku campak dlm tong sampah je...so bila danish tgk aku nak kemas umah kelam kabut dia kutip mainan dia kekeke....aku mmg tegas bab2 mcm ni...sblm tido pun mainan make sure kena simpan semua....kalau nak main pun biasanya dia keluarkan satu2 je...takut penat nak kena kemas balik...ibu dia cfrm takkan tlg..sendiri buat sepah sendiri kemas..

Kalau bab main tgn sakit pun boleh sihat...masa ni dia ikut aku g kedai...merasa la main kt bawah..klu soran2 dia taknak turun....badan je besar danish ni tp penakut sikit...kalau budak lain amik brg dia cfrm dia tgk je takkan minta blk...tu sbb dia mls main sorang2 kat bawah...tambah anak2 arab ramai...diorg lagi otai kt umah aku ni....

Ingatkan nak g kedai bawah je sekali takde lak brg yg aku nak...terpaksa panggil danish ajak g kedai depan....tu yg terkedek2 dia dtg dgn kete kontrol dia....sekali blk umah mcm rosak lak kete tu...maybe sbb tayar kena batu2 kat jln tu kot....tp rasanya dah ok sikit lps ayah repair....

Rasanya tak sampai seminggu je kot sayang...lps ni dia letak dlm bilik je tak main dah...danish cepat jemu...beli brg cfrm tak main lama.....nanti dia minta yg baru....

3 comments:

Yan said...

mana2 budak lah alida. bila mlm nanti baru dia rasa sakit balik. selalunya lah.

Alida Ali said...

Tu la kak bila duduk diam baru la bising sakit sini sakit sana...

Lia said...

dah semakin sihat nmpknya. muka pun tersenyum lebar dpt mainan ye.. :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Award Dari Eynda

Award Dari Eynda

Anniversary Giveaway...

Anniversary Giveaway...

GA Contest 1st GA Bday Riena & Ibu...

GA Contest 1st GA Bday Riena & Ibu...