Nuffnang

Monday, April 18, 2011

Benggong Apa Bil Air Sbln RM330....

Tension btl dgn management apartment aku ni...td cek mailbox tgk surat...sekali buka sampul bil air terkejuz gila....trs hati aku terbako...slmt aku tak bako je apartment ni...

Korang bayangkan dulu bil air aku RM90 aku dah benggang...tp bila kira mmg takleh bt apa sbb meter mmg tunjuk jumlah tu....tp tak masuk akal juga la...tak tahu apa yg tak kena...maybe gak tekanan air tinggi so meter laju...

Tapi korang tgk bil atas ni mmg tak logik langsung bila bil air sebulan sampai RM330....gila apa... igt aku seludup jual air ke byk mcm tu sekali...aku tak puas ati sampai umah trs tgk meter air...bertambah sakit ati aku sbb bila tgk meter tak byk beza pun dgn dia tulis kt dlm bil..lagipun macam mana aku nak kira perbezaan bila kiraan tu tolak dgn *** je....

Kalau dikira meter hari ni 1378 tolak dgn kiraan dlm bil 1345 baru 33liter...pengiraan diorg 1.48 x 33 = RM48.84...ini aku dah snap pic meter tu leh jadikan bukti...aku nak tgk brapa yg diorg bgth kiraan yg *** tu....kalau lbh dari aku snap pic hari ni mmg cari nahas la....

Aku dah send email ke managemant tgk apa diorg bls sok....klu tak bls juga aku call mmg nak kena bom la....jgn nak cari pasal...klu ikut huby dia byr je mls nak pikir...mana boleh bkn sikit duit tu RM330...kalau tukar rupiah dkt 1 juta gak kekeke....baik aku soping....

3 comments:

ctiza said...

fuiyo!! mahalnya.. sy xde pengalaman kena bil air tinggi mcm tu tp 4-5 tahun lepas pernah kena charge bil letrik lbih rm300 sebuln. rumah tak de aircon pun. dah hantar surat bantahan, tnb tak layan pun.. kami trpaksa bayor je la..

Yan said...

adalah yang tak kena tu alida..

kalau umah akak, emeemmm RM100 - RM200 lah biasanya..

Alida Ali said...

Ctiza : tu la biasa apartment mmg la mahal skt sbb kita byr kt management apartment tu sendiri...tp klu dh melampau mcm ni mmg nak kena saman la..sedangkan bil eletrik pun x setinggi tu...lain la kalau meter tu tunjuk mmg dah tinggi sgt bacaan dia..

Kak Yan : Akak maybe mmg byk guna air...saya tinggal bertiga je...main sehari 2 kali sbb keje..basuh baju pun seminggu 1/2 kali..masak lagi la jarang....mana lak perginya air2 tu...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Award Dari Eynda

Award Dari Eynda

Anniversary Giveaway...

Anniversary Giveaway...

GA Contest 1st GA Bday Riena & Ibu...

GA Contest 1st GA Bday Riena & Ibu...