Nuffnang

Tuesday, March 8, 2011

Mee Udang...

Dalam kepala mmg dari KL dah nampak mee udang hehehe...sama lak dgn huby...kalu sama ok la kalau tak cfrm aku kena kutuk kaw kaw....

Kat taiping ni mmg bersepah kedai mkn jual mee udang....ari tu test kt area changkat jering tp tak best wpun kedai cantik....

Kali ni huby nak g kat kuala sepetang/port weld juga....tmpt dulu2 mkn...wpun kedai buruk tp puas hati makan....udang jgn ckp la kalau nama pun mee udang banjir huhuhu...jab lagi korang mesti meleleh air liuq tgk hehehe...

Aku rasa warong mak teh ni mcm pernah kuar majalah 3 la..tp x pasti btl ke tak...dulu pegi kecik je kedainya...skrg dah beso..maybe sbb ramai org dtg kot...

See see mee tak nampak pun kan...udang je bersepah2....mmg udang fresh la dari laut...kami amik yg RM10 punya...udang lbh kurang dlm 10 ekor kot....berpeluh2 aku nak kopek kulit udang.....igt dah last2 mkn tinggal seekor 2 je...sekali masih ada 4 ekor....walllahhhhh mmg meletup la.....

Sapa2 mai Taiping jgn lupa g mkn mee udang kt port weld ye...tak jauh pun dari pekan taiping...agak2 sesat call la no yg ada tu....tapi sepanjang jln ke port weld tu pun kiri kanan mmg warong mee udang je pun....pilih je mana yg korang suka....

8 comments:

Mr. Z and Mrs. Z said...

kk ida..kalo pg depan skit lg..ade mee udang nak jah.kat situ lg sedap.mak teh ni dah so so jer sbb dah glamer kan masuk tv

Lia said...

pagi2 lia dah tengok mee udang.. uishh mmg sedap besar2 ye udang tu.

Alida Ali said...

Mrs.Z : oo ye ke yg depan lg sedap..sbb biasa kedai mak teh tu je..nanti leh try kedai yg awk ckp tu la..

Lia : mmg sedap freshh dari laut...

Shahayu said...

best nya mee udang... pernah gi sekali la makan mee udang kuala sepetang... yg ada masuk dlm surat khabar tu. sama ker tak mee udang ni???... .......

mummysyafie said...

memang udang lebih banyak dari mee lah yer..sedap nampak

Alida Ali said...

Kak Ayu : kebanyakkannya sama...cuma kuah je ada ada org buat fesen lain skt...

Nor : mmg udang je yg lbh....boleh pilih nak brapa ekor ikut rege...

zatil said...

Alida..terliur pulak memalam ni tgk mee udang..mesti bes hirup kuah tu panas2..yumm

Alida Ali said...

mmg best....

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Award Dari Eynda

Award Dari Eynda

Anniversary Giveaway...

Anniversary Giveaway...

GA Contest 1st GA Bday Riena & Ibu...

GA Contest 1st GA Bday Riena & Ibu...