Nuffnang

Friday, February 11, 2011

My Baby Brown...

Adooiiii mood nak mengarang n3 dah kering sgt...tp nak gak buat n3...kenapa ye semua org pun aku baca blog lebih kurang je...adakah dah bosan?....kena minta petua kt huby la mcm mana nak dpt semangat utk mengarang kekeke....dia tiap2 ari buat artikel pun relak je.... byk je idea...

Ok la berbalik pada cite asal....jab2 nak cari mood dulu....fuhhhh ok sambung blk.....smlm g Mines mencari sesuatu....SIL aku suh belikan brg utk dia...alang2 dah nak cari brg ofis gak ok leh trs kuar time lunch......semua kedai aku terjah bandingkan rege....utk SIL aku takpe baget dia tinggi senang nak cari...tp masalahnya baget aku yg ciput huhuhu.....

Ini la yg buat aku pening smlm....masa ada 1 jam je so agak kelam kabut......ini kira pakai redah je.....akhirnya amik netbook Toshiba ni...ada je Acer kaler pun cun2...tp mls la notebook aku pakai skrg pun Acer gak...tukar angin skt...Toshiba agak kuat skt banding jenama lain terutama HP....tu pandangan aku je yg selalu beli notebook utk kegunaan ofis....asyik la rosak je pening aku nak layan.....jgn nanti HP saman aku sudah hehehe...

Dua2 tu dah selamat dpt kat aku...brown utk aku putih utk SIL ada lagi satu kaler merah...tp macam tak sanggup lak nak pakai merah menyala sgt kalau meroon ok lagi....nak beli netbook ni dari thn lps lagi plannya...tp tak beli2 gak...kebetulan skrg ni huby asyik outstation so notebook dia akan bawa...nak pakai PC tak best...tu yg gagahkan diri beli gak...alasan yg sgt kuatkan kekeke...boleh pakai ke...

Kalau ikutkan netbook ni dah berzaman pun kuar....aku je bagi terhegeh2 nak beli....org skrg semua dah pakai Ipad...maklum la aku ni ketinggalan skt...baget pun kurang...so beli mana yang mampu je....lps ni kalau huby g outstation boleh la bawa netbook je takde la berat nak usung notebook lagi.....

Tertunai dah wishlist ke-2 aku...wishlist ke-3 tunggu baget atau durian runtuh lain kali pula.....


15 comments:

A D I A said...

toshiba so far so good, kita pakai toshiba gak kaler pink

Alida Ali said...

Haah toshiba antara nbook yg boleh guna lasak banding nbook lain...

ieda said...

cantik skrg nie notebook ada mcm2 jenis kan ..akak jugak xder .. x der dlm perancangan nak beli ekekek :)

Mr & Mrs Ai said...

shantek...husband pkai toshiba gak..tp biase lah bile 1 time tu die nk rosak...rosak gak.tp lame gk lah pkai...

Alida Ali said...

Kak ieda : leh je klu akak nak beli kan hehehe...

Mrs Ai : benda mcm ni kalu nak rosak, rosak gak sbenrnya....dlm 10 tu mesti 1 ada masalah...

ermayana a.k.a mrs mahzan said...

waa bukan main byk gadget alida tahun ni yer...hehe...nk try gak jenama toshiba pas ni..emm byk keje sebenarnya campur penat tu lah nk mengupdate pn cam malas jer..jom wat aiskrim...

Alida Ali said...

Takde la byk...tu je kot bt masa ni...duit pun xde kena la sekat2 sikit kehendak...

mimie1678 said...

saya pun pakai toshiba... sgt okayyy... :-)

Alida Ali said...

kan mimie...saya pun suka...

gee ryder said...

pasni mestila lagi semangat nak bloggin ni kan hehe

Saliza said...

i rs i nak lenovo tuh yg ade corak2 tuh huhu 1399 bile durian nak runtuh pastu glek2 kat aku ek

Yan said...

tgh plan sangat nak beli Ipad..tak sabar rasanya.

Alida Ali said...

Gee : ntah mcm kurang lak semangat kekeke...
Saliza : ari tu tgk mcm dah takde je kt challenger tu yg corak2 lenovo...
Yan : ok la tu kak yan lagi cun Ipad...

zatil said...

wah..bes Alida!! netbook senang nak kuhulu-kehilir..small n light! Saya pernah guna eepc asus..7" jek skrin dia..mmg bes..senang..

Enjoy ur new netbook!

Alida Ali said...

wahh asus ari tu tgk lagi cun ada corak2 lagi...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Award Dari Eynda

Award Dari Eynda

Anniversary Giveaway...

Anniversary Giveaway...

GA Contest 1st GA Bday Riena & Ibu...

GA Contest 1st GA Bday Riena & Ibu...