Nuffnang

Friday, February 18, 2011

Baru 2 Bulan Pakai...

Rabu lps masa ambik danish kat sekolah tgk dia lenggang kangkung je jln...pelik juga mana bag dia...ingatkan tertinggal...sengih je pegi kt kete...tiba2 separuh jln nak sampai ke kereta baru dia ingat bag dia.....dia psuing blk tgk dia ambik kt ustazah dia...cian ustazah lak kena bawa bag....

Rupa-rupanya tali bag dah putus...adoii la baru 2 bln pakai dah putus ke....dia ckp bag berat sbb tu putus....tp mmg tak di nafikan smlm mmg bag dia berat....byk lak subjet....1 subjet je dah brapa buah buku.....

Nak taknak kena la cari bag baru...dah mlm takkan nak g jusco lak...cari la area kedai2 baju apek yg ada jual...igtkan murah tp mahal juga waaa...dah la tgh bln ni....nak tak nak sms huby ckp urgent suh call balik...mengelabah pakcik tu call igtkan btl2 ada masalah besar....sorry ye abang saje nak bt suspen skt...huby ckp beli je dulu nanti claim...mls dia nak pikir byk...

Danish pula nak yg beroda dia dah tak mampu nak galas bag berat tiap hari...beroda pun kat kedai apek mcm tu pun dh dekat RM100...terpaksa la pejam mata je byr..kalau tak takkan sok sekolah nak bawa bag plastik....

Sayang pula nak buang bag yg putus tu smlm aku jahit la balik......tp kalau nak pakai utk ke sekolah kebangsaann takut terputus blk...so guna utk ke sekolah agama je la sbb sekolah agama buku tak byk ok la kot...guna la selagi boleh guna....jgn membazir....

So smlm srnk la dia bawa bag baru...tu la dulu degil taknak dgr ckp org suh beli bag beroda....skrg pula duk transit kena bawa 2 bag...terpaksa la aku kendong satu dia kendong satu....

13 comments:

Jijahh @ f.k said...

tu la kan .. buku kemain tebal dan banyak lagi ... kekadang nengok bebudak ni kekecit jer ... beg dah separuh tinggi dari dorang n bawak pun sampai "rebeh" bahu lerr ...

teringat budak kelas dulu ... siap belah buku teks yang dia beli tu ... bawak ikut chapter yg kitorang belajar je ...

Alida Ali said...

tu la kan...kecian nak mengendong tiap2 ari....dgn buku lukisannya lagi...kalau boleh bt mcm tu belah buku tu ok la...ni buka pinjaman ssh la skt hehehe..

Kak Mah said...

sekolah rata tak per pakai beg beroda...cam sekolah anak nak pegi sekolah jek dah kene turun tangga..nak pegi kelas pun panjat tangga....tak praktikal sungguh nak pakai beg beroda dah la beg beroda tue berat....merengek2 dia nak beg beroda...sorry la kakak...mahal sangat....pakai je lah beg tu...

Mr. Z and Mrs. Z said...

byk btol buku zaman skang ni.dlu kita tak ler cenggitu jer kn kk ida.tkde beg roda2 dulu

Lia said...

tulah kadang cian tengok budak2 skrg samapi reybeh bahu dok galas bag.. hehe... best le danish ada bag baru lg semangat nak ke sek.. (",)

Alida Ali said...

Kak Mah : tu la selamat danish sekolah tingkat bawah blh la bawa beroda kalau tak ssh juga...

Mrs Ai : dulu tak byk guna setakat buku teks je...skrg ni mcm2 buku..rampaian la rujukan la aktiviti lg...

Lia : cian kan...terpaksa la beli lain dah tercabut tali...kalau tak pakai je yg lama hehehe...

umi aiz said...

berat btl tu kak, nsb la skrg ade beg roda klu tak menangis hr2 duk angkat beg bpe kg tah tu..

gee ryder said...

budak skg mmg kena beli beg roda jer..sian tgk bwk beg berat2..pastu putus, lagi membazir hehe

zatil said...

Alida, mmg kesian, anak I Aizam, dah le cekeding, bwk beg ada dlm 6 kg..kelas tingkat 3..

Best Danish ada beg baru...:) Ibu, ready..bulan April lagi satu beg tau..hehehe..

mummysyafie said...

ya ampun Alida, sama dengan abang. dier pun baru dua bulan pakai, baju tak ketat. hahahaha...

anaiha yusof said...
This comment has been removed by a blog administrator.
maya amir said...

tapi betulaaa beg skang cpt tak tahan.. buku sekolah skang pun byk2, rase tak mcm kite dulu kan..kasut sekolah pun sama..cpt koyak..huhu

Alida Ali said...

Mmg berat bag budak2 skrg...kita yg tlg bawa pagi2 pun terasa...tambah nak jln dari umah ke parking pun jauhkan....bag pun tak tahu la samada putus sbb berat atau mmg bag tak berkualiti....

Nor : danish pun semua baju seluar kasut dah ketat...mcm bazir je beli mahal2 tp pakai sekejap...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Award Dari Eynda

Award Dari Eynda

Anniversary Giveaway...

Anniversary Giveaway...

GA Contest 1st GA Bday Riena & Ibu...

GA Contest 1st GA Bday Riena & Ibu...