Nuffnang

Monday, January 17, 2011

IPad Dah Banyak Saingan...

Dulu kita biasa dgn Ipad je dari Apple....semua org sebuk nak beli Ipadkan...tp baru2 ni aku tgk Ipad dah ada saingan...

Saingan dia kira hebat gak la dari BB iaitu Blackberry Playbook...sapa penguna BB tegar mesti car BB gakkan...tp tak pasti setanding Ipad ke tak...

Satu lagi hari tu g mines tgk ada org tu tgh tgk benda ni mirip Ipad....aku igtkan Ipad...takkan Ipad pun ada jual kt kedai HP...tp pegi dekat tgk brand Samsung...wahh samsung pun dah keluar mcm Ipad....

Bagus bagus...sapa2 peminat gadget boleh la serbey bandingkan 3 jenama ni...harga pun aku tgk lbh kurang je....


14 comments:

cheqna said...

salam ziarah
erm...nasibb baik cheqna bukan peminat mende alah ni..
tapi bagi yang minat mesti suka kan...
=)

zatil said...

Alida..Ipad mahal..ada lg satu brand epad..made in china kut..lebih kurang functionality dgn ipad..dlam
rm4xx jek...

cheqna..org lelaki minat ler..kita pompuan asal ada lappy pon dah okey..:)

Alida Ali said...

Cheqna : tu la sy pun kureng skt gadget2 ni..

Zatil : ye ke zatil kt mana nak tgk brand tu...

Zainab Amir said...

klu toshiba yg mcm ipad 2 dlm RM1500 ..murah dr ipad..ipad plk x de usb..yg toshiba 2 bole guna USB..da byk yg co. yg kuarkan mcm ipad2...

Alida Ali said...

Ye ke saya baru tahu 2 brand ni je...

Yan said...

Salam Alida,

hajat nak beli IPad masih belum termakbul lagi..

Alida Ali said...

Beli kak jgn tak beli....termakbul la tu...

deaf-angel said...

better buat homework betul2 sebelum beli, apa aku dengar Ipad ada problem ngan "flash".
Ni "flash" yang banyak websites dan blogs gunakan as decorations and cartoons.
Jadi nanti kita nampak x aje.

Or maybe tunggu IPad2 keluar, baru ada USB. But I think Samsung is better sized.

shahjiehan said...

alamak~

Alida Ali said...

Tu la kalau nak beli kena compare semua brand. Tapi sy takde la plan nak beli hehehe..

zatil said...

Alida, leh try carik kat lowyat..byk kedai dah jual benda ni...

try link http://forum.lowyat.net/topic/1641617

hehehe..ipad or playbook still the best!

Alida Ali said...

Oooo ye ke...nanti ada duit leh sebey...

LanaBusyBee said...

akak, setakad ni yg besh ialah Samsung Galaxy Tab..saya tak tau lak ada blackberry ipad, rasanya baru lagi kot kan...samsung dh lama dah...saya kan dok beli majalah Mobile World, byk info kt ctu dan Samsung Galaxy Tab dpt award "Best Tablet Device" tahun lepas masa GoMobile 2010...

nk beli kena survey dulu tau akak hehehe..harga samsung galaxy tab rm2300 huhuhu

Alida Ali said...

Takde la nak beli...duitnya pun tak wujud lagi utk baget gadget ni...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Award Dari Eynda

Award Dari Eynda

Anniversary Giveaway...

Anniversary Giveaway...

GA Contest 1st GA Bday Riena & Ibu...

GA Contest 1st GA Bday Riena & Ibu...