Nuffnang

Thursday, December 2, 2010

Tanah Abang vs Jalan TAR....

Baru2 ni kitaorg g serbu lagi kedai baju ready made tu...skrg tudung dah abis musim sambung pula dgn musim baju kurung hehehe...tp dah tak byk pilihan....budak tu ckp bulan dpt baru ada stok baru wuyooo....kena terjah lagi ni bulan depan hehehe.....

Tiap kali pegi situ aku teringat masa pegi Tanah Abang dulu...semua penjual kat situ Indon so stail diaorg sama je mcm kat Tanah Abang....

Pegi konon2 nak bawa kawan je sekali terbeli gak sehelai lagi...baju kurung moden ctk2 bermanik pun ada jual...murah gak budak tu bagi RM100...dulu biasa aku beli kurung moden xde lining pun paling murah aku dpt RM140++ mcm tu...ni siap berlining RM100 mmg murah sgt la tu....kalau ada event apa2 takyah la tempah2 baju beli siap sudah...lg ctk2 dari aku htr tempah kat org tp jahitan dia bt aku sakit hati...


Ini 3 pasang aku beli sebelum tu...saje nak tunjuk kot2 ada berkenan...Beli byk2 pun leh pakai g keje kan....murah sgt2 aku rasa kalau dpt RM35-40sepasang tu kan....sapa2 nak meniaga tu mmg untung la beli byk2 jual...aku meniga tak minat...menghabiskan duit minat la hehehe...

Ini kartunya...sapa2 nak pegi boleh la terjah...tp skrg limit la nak pilih...tgu bulan depan boleh la tgk kot ada baru...sblm pegi nanti aku nak call dulu....kain pasang pun byk juga ctk2 dan murah...thn depan g Jakarta takyah la dah beli kain ela semua...buat berat ludgage aku je....

Rupanya kt KL ni pun tak abis terjah tmpt soping yg bersepah kt Jln TAR & Masjid india...sebuk je nak g soping tmpt org kan hehehe...tu utk diri aku la ye bukan korang-korang....

7 comments:

ieda said...

wah2 dikk cantik2 baju nie :)
tergoda dgn no 2 tuuu .. nice

Alida Ali said...

nak ke leh tlg belikan hehehe...

Natasha Farina Arifin said...

hi kak. im tasha new here. wah! bestnye g jln TAR. dah lama xterjah situ. last gi time nak kawin. smpai lembik lutut kak punye dok pusing2 cari brg pengantin kat situ. hehehe tpi mmg the best place utk kain ela must go to jln TAR. bile ntah nak gih..hihihihi ajak asben pon wat muka xlarat jek. by the way care to follo my belog kak at http://sharemyloves.blogspot.com/
thx kak!

Alida Ali said...

Natasha : mmg best utk kaki soping...lagi best pegi sendiri tak bawa husband...nanti byk hal hehehe...

LanaBusyBee said...

saya sokong tuh, xyah nk bawak asben, mintak izin ja dah hehe..

sy punya nk beli inner, terbeli sekali baju kurung ahaha..akak la ni hehe, tapi untung gak sepasang baju kurung ready made harga RM50, swish cotton lak tuh besh besh ^^

Alida Ali said...

Tu yg best g dgn kwn2...byk idea hehehe...cik B akak g baru2 ni dpt sepasang RM35 lak...bln dpn dia mask stock baru kita g serbu lagi....

afie said...

kedai ni kat mana ye?sbb byk kedai2 kat jln TAR tu..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Award Dari Eynda

Award Dari Eynda

Anniversary Giveaway...

Anniversary Giveaway...

GA Contest 1st GA Bday Riena & Ibu...

GA Contest 1st GA Bday Riena & Ibu...