Nuffnang

Tuesday, November 30, 2010

Persiapan Bday Danish...

Mcm thn2 lps juga...kali ni mcm tak smpt nak buat bday kat umah...tgk keadaan mcm mana..plan mmg nak sambut kt umah tp buat sederhana je la...tak larat nak uruskan sbb masak memasak aku kena bt sendiri...takde la sampai nak hire catering lak...bukan nak bt kenduri kawen hehehe....

So dalam kelam kabut huby kt hosp aku smpt lagi uruskan danish pun bday...aku jenis klu dah plan seboleh2nya akan buat....cari la masa2 yg sesuai utk meloloskan diri...dah mcm superman lak aku ni berkejar ke sana ke sini...

first sekali cari hadiah utk cikgu-cikgu danish...mula2 igtkan nak beli kain pasang je...tp mls lak nak mencari....lastnya terpikir belikan brooch je sbb masa pegi C.K Rahim ari tu tgk byk yg ctk2 & yg penting dkt dgn umah.....

Semua brooch2 tu danish yg pilih sendiri utk cikgu2 dia...saje je bg hadiah tanda ucap terima kasih mengajar danish selama 2 thn kt tadika tu...

Dah settle beli brooch berkejar lak g pekan kajang belikan brg2 utk goodie bag....penat jgn ckp la....sbb risaukan huby lagi duk sorang2 kt hosp...tu yg kelam kabut sgt...

Danish tgh masukkan jajan2 dlm plastik bag...tp lambat kalau tak tlg ntah pukul brapa siapnya...ini pun slmt huby dh blh discaj...so senang skt nak uruskan apa benda kt umah....

Antara goodie bag yg dah siap...

Hadiah ni pula last minit smlm baru balut...tu pun pening nak pikir nak letak dlm paper bag je ke atau nak balut....nak cari pembalut tulis thank you pun ssh yg amat...slmt masa g tesco smlm jumpa....

Settle semua ni sok leh bawa g tadika bg kwn2 danish...kek ptg ni blk keje kena g amik....lps semuanya selesai baru senang hati hehehe...

8 comments:

Papa Mifz said...

wah mcm meriah je nanti....siap ada goodie2 beg lagi..best2...

gee ryder said...

rajin danish tlg ibu dia..

btw, hepi belated bday danish!
semoga menjadi anak yg soleh :)

Alida Ali said...

Takde meriah la dia nak bg kwn2 sekolah dia je....

Alida Ali said...

Gee : bday danish esok bkn smlm hehehe...

ieda said...

ermmm x sabar nak tgk bday celeb danish .. rajin ya danish tolong mama .. cian mama dah nak jadi superwoman dahh heheh

Alida Ali said...

Hehehe bday simple2 potong kek mkn dgn kwn2 je....ada masa kena la jadi superwomen...

mummysyafie said...

rajin danish tolong ibu wat persiapan kan.

Alida Ali said...

Rajin sbb dia pun bday...klu x jgn harap...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Award Dari Eynda

Award Dari Eynda

Anniversary Giveaway...

Anniversary Giveaway...

GA Contest 1st GA Bday Riena & Ibu...

GA Contest 1st GA Bday Riena & Ibu...