Nuffnang

Wednesday, September 8, 2010

Jejak Kasih Sebelum Syawal...

Sesiapa ikut blog aku mesti tahu kes pasal anak buah aku ni....

Punya la lama mencari sampai kitaorg dah putus asa pun...baru2 ni bila x-wife abang aku ada kes baru kitaorg tahu yg nama anak2 buah aku dh ditukar oleh family angkat diorg...yg adik pula ada pada mertua baru SIL aku....

Penat pikir mcm mana nak cari sebelum ni....sampaikan huby aku suggest kuar dlm paper...sekali abang kt kajang teringat ada kenal org dlm JPN....so suh dia check guna no ic diorg...baru la jumpa address kat mana diorg tinggal....rupanya dekat yg amat dgn umah aku...kat seksyen 5 bangi je...tak sampai 10 minit dari umah aku...selama ni knapa la tak jumpa kan...allah tu maha adil...dekat2 nak raya ni kami bertemu balik....

Masa sampai umah family angkat diorg aku nampak dia kat pintu aku dah cfrm tu dia...muka tak berubah langsung wpun dah 7 thn tak jumpa....dia dgr je kami ni family dia trs menangis taknak ikut blk...Dia fobnia kot masa tinggal dgn ibu dia dulu...sedangkan niat kami pun bukan nak amk dia...kalau btl dia dah bahagia dgn family angkat dia...janji boleh jumpa sekali sekala dan dia kenal sapa keluarga betul dia....

Sedih sgt berair mata kitaorg semua....tp bila dh pujuk dia ok je..lagipun anak abg2 aku tu semua jenis friendly.....tp yg terkilan tak dpt jumpa abang dia...diorg 2 beradik dua2 duduk situ...tp abang dia family angkat dia dh htr g belajar kt mesih...alhamdulillah semoga jadi anak yg soleh sampai jadi tahfiz....

Mlmnya pula kitaorg berjumpa kt selayang mall sbb nak jumpakan abangnya dgn adik paling bongsu yg mmg diorg sendiri tak kenal...sbb masa berpisah diorg terlalu kecil sgt....

Diorg cpt mesra so senang la diorg bergaul.....skrg kitaorg dah tak susah ati nak pikir mana diorg ni tinggal....janji selamat dah syukur sgt....yg perempuan semua ikut abang aku blk kpg...so raya tahun ni abang aku srnk la dpt beraya dgn anak2 dia....

4 comments:

POSH76 said...

sedihnya baca kisah ni...syukurkan dapat bertemu kembali...Selamat hari raya maaf zahir batin

edrina said...

Alhamdulillah :)

Alida Ali said...

Tu la akhirnya dpt jumpakan diorg adik beradik...Selamat hari raya juga ye posh...

Alida Ali said...

Amin...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Award Dari Eynda

Award Dari Eynda

Anniversary Giveaway...

Anniversary Giveaway...

GA Contest 1st GA Bday Riena & Ibu...

GA Contest 1st GA Bday Riena & Ibu...