Nuffnang

Tuesday, July 27, 2010

Bila Dapat Tempahan...

Kalau ada tempahan mmg sabtu atau ahad aku akan bz....mana tak bz dari pagi sampai petang aku akan bertapa kat dapur...minggu ni aku bz buat tempahan dari SIL tuk birthday anak dia....tempahan yg aku maksudkan adalah Popia....Itu je kemahiran yg aku ada leh dibuat jual hehehe...

Selalupun budak ofis atau sedara mara je yg suh buat...tp ikut mood rajin gak nak buat ni....Kalau penyakit M dtg sorry aku nak buat...macam mana nak business kan kalau pemalas mcm aku ni....buat utk main2 boleh la.....

Yang aku mls nak buat kulit popia ni...penat nak berdiri lama2 duduk depan dapur...panas tau kebas jari2 aku bila melayang atas kuali leper.....tp nak tak nak kena la buat bila org tempah.....tu semua ada la dlm 200 keping kot...so ini bermakna 200 kali aku kena layang tgn kt atas kuali....korang bayangkan mau tak masak daging tgn aku hehehe...kalau kulit popia yg ready made senang la sikit....inti pun takde masalah nak buat tumis je....

Sekali sekala boleh la...kalau hari2 kasar la tgn aku hehe...perasan je tgn haluskan...sebenarnya mmg dah semula jadi kasar hehe....

7 comments:

makcikrehan said...

hebat! hebat! kult opiah awak buat senirik ehh... awat tak tunjuk popia dah siap gulung, dah letak sambal.. hallamak.... teringin suda... hahaha

Cik E said...

terasa macam nak buat plak wiken ni...lama x buat popiah..

Alida Ali said...

Makcik Rehan : haah kulit bt sendiri..warisan dari arwah mak...tu je la ada kepakaran..lain2 x pandai...ada la n3 sblm ni pic dh siap gulung...resepi pun ada kalau nak cuba....

Cik E : popia ni mmg my fabret...nanti cik e dah bt leh share kt blog lak...

mummysyafie said...

nak tempah gak leh ke??

rajin u buat popia ni ida..

Alida Ali said...

Ala takut nanti tak sedap hehe....buat pun ikut kerajinan je...

A D I A said...

ooo kulit buat sendri, nenek kita pun buat sendri. mmg leceh tgk. hmm eynd kena amik staff ni tolong buat hehehe. leh amik order byk2. kita pun nak order! mesti sedap ni.

Alida Ali said...

tp kalau dh biasa bt takde masalah...cuma kena brani hadapi panas je la hehe...tk brani la nak komersalkan sbb tak yakin dgn hasil kerja sendiri...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Award Dari Eynda

Award Dari Eynda

Anniversary Giveaway...

Anniversary Giveaway...

GA Contest 1st GA Bday Riena & Ibu...

GA Contest 1st GA Bday Riena & Ibu...