Nuffnang

Thursday, April 8, 2010

Susah Hati Selagi Tak Sembuh....

Masuk hari ni dah 3 kali g klinik dalam masa 5 hari...susah hati betul bila danish tak sembuh....semlm masa huby htr danish g ofis aku dia bgth ada nampak bintik2 merah kat badan danish...mula la aku risau...demam pun tak kebah2...kejap ok kejap panas...So bawa g klinik kt ofis ni ...kt klinik sini tak boleh nak test darah...Doc tu suh g klinik kerajaan lak esoknya.....pg tadi ajak huby pegi klinik kerajaan dia mls sbb pernah kena masa huby demam trk dulu pegi punya la ramai org dgn lamanya lagi.....so decide g An-nur je sbb ada record danish demam ari tu kt sana...

Kebetulan dapat Doc yang sama check danish dulu....so lagi la senang...Masa ni ambil darah nak tgk kot2 denggi ke apa yang menyebabkan merah2 kt badan danish....punya la bising danish masa ni...menangis takde la meraung cuma dia bising merepek ntah apa2...takut la tu kot 1st time kena cucuk...tp aku saje je tutup mata dia tak bg tgk nanti lagi kuat menangis....dah la ssh nak cari urat sbb Doc ckp byk baby fat...maklum la budak gemuk...tu yg kena korek2 lama hehehe...cian lak aku tgk masa ni.....selamat la Doc ni baik sgt....friendly dgn budak2....huby ckp lain kali klu pegi tanya dulu doc mana yg ada...kalau Doc ni baru jumpa...poyos la klu cam tu cam mana lak klu dh sakit sgt takkan nak tunggu lama.....
Mcm2 la ayah janji dgn danish beli mainan la mkn Mcd la nak pujuk....sampai luar masih berair lagi mata menangis...rasanya semua org dgr danish bising2 dlm bilik....sbb ada makcik tu tegur kena ambil darah ke dgr bising2 tadi...huhu malu je la danish oiii.....
Kena la tekan je tempat ambil darah tu...klu tak bising si danish ni takut darah keluar....aku buka sikit pun di tutup mata igtkan ada darah lagi....huhu sebiji perangai cam ayah....

6 comments:

TopsyTurvy Mum said...

salam...

anak2 kalau sakit kita mak-mak memang susah hati..

semoga danish cepat sembuh...amin!

Alida Ali said...

tu la mak & ayah yg ssh hati klu lambat sembuh....semua keje mcm terganggu...Tu baru sorang naka...klu anak 2-3 serentak sakit lg letihkan...

edrina said...

harap2 danish tak apa2.. tapi kalau dia kena denggi cepat2 buatkan dia sup ketam tau!

Alida Ali said...

Kak Ed dah tahu kptsn takde denggi cuma demam virus je...tp lbh kurang gak tanda2 cam denggi tp takde la seteruk denggi....lama2 mkn ubat dia leh hilang...

bspotgurl said...

Ohh memang ngeri sgt nak ambik darah.. bukan setakat budak kecik je yg takmau ambik darah, I pun takut okay

Alida Ali said...

hehe tu la penat nak layan dia nak suh amik darah masa tu...pujuk mcm2....tu yg tutupkan mata so dia tak nampak apa Doc tu bt...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Award Dari Eynda

Award Dari Eynda

Anniversary Giveaway...

Anniversary Giveaway...

GA Contest 1st GA Bday Riena & Ibu...

GA Contest 1st GA Bday Riena & Ibu...